ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η απάτη των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ με τη «δημοσκόπηση» της Europe Elects που δείχνει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 7 μονάδες

Πώς προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες

Η απάτη των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ με τη «δημοσκόπηση» της Europe Elects που δείχνει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 7 μονάδες

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων διαφόρων συστημικών ΜΜΕ, ωστόσο η τελευταία που βγήκε στη δημοσιότητα είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα απάτης! 

Πρόκειται για μια «δημοσκόπηση Europe Elects», την οποία άποια ΜΜΕ την «ανακάλυψαν» ή αν προτιμάτε την μαγείρεψαν προσπαθώντας να «γαρνίρουν» με κύρος εξ Ευρώπης μια διεύρυνση της δημοσκοπικής διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Βρήκαν την «Europe Elects» και παρουσίασαν μία από τις δημοσκοπήσεις, που καθημερινά τουιτάρει το site Europe Elects και πήραν αυτή που βολεύει για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Μία από τις πολλές.

Και για να τα ξεκαθαρίσουμε: Χθες δημοσίευσε το Politic.gr μια δημοσκόπηση της Interview.

Σήμερα, κάποια MME την πήραν από το Tweet του «Europe Elects» -που απλά την αναμετέδωσε- και την παρουσίασαν ως δημοσκόπηση δική του, του «Europe Elects» δηλαδή (που ξαναλέμε δεν κάνει δημοσκοπήσεις).

Πρόκειται όχι απλά για fake news, αλλά για συνειδητή επιλογή παραπλάνησης και υπόδειγμα προπαγάνδας που κάπου εδώ πρέπει να μπεί ένα φρένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.