«Ξεσκονίστε τα εκλογικά σας βιβλιάρια» θα έλεγαν παλιά

Pulse: Άνοδο από το 11% στο 13% εμφανίζει η δυνητική ψήφος για ένα «κόμμα Σαμαρά»

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 72% θέλουν εκλογές το 2027

Pulse: Άνοδο από το 11% στο 13% εμφανίζει η δυνητική ψήφος για ένα «κόμμα Σαμαρά»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Την ανοδική τάση, τόσο της ΝΔ, όσο και της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα επιβεβαιώνει η μέτρηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι.

Το κυβερνών κόμμα κερδίζει μισή μονάδα σε σχέση με την μέτρηση των αρχών Ιουνίου και φτάνει στο 30% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού ανεβαίνει 1,5 μονάδα και μετριέται στο 17% στην εκτίμηση ψήφου, με εισροές 54% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 12% από το ΠΑΣΟΚ και 5% από τη ΝΔ.

«Παγωμένο» παραμένει το ΠΑΣΟΚ στο 11,5% του περασμένου μήνα.

Σχεδόν ένας στους δύο πολίτες θέλει κυβέρνηση αυτοδυναμίας.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 72% θέλουν εκλογές το 2027, όπως και το 39% του ΠΑΣΟΚ και το 25% της «γκρίζας ζώνης». Αντίθετα, το 78% των ψηφοφόρων του Αλέξη Τσίπρα, όπως και 2 στους 3 ψηφοφόρους «της Ελπίδας». Υψηλά ποσοστά υπέρ των πρόωρων εκλογών – 60% και 64% – έχουν οι πρόωρες εκλογές και μεταξύ των ψηφοφόρων της Λύσης και της Πλεύσης αντιστοίχως, ενώ το ΠΑΣΟΚ διχάζεται και στο ζήτημα αυτό, καθώς το 48% θέλει εκλογές το φθινόπωρο, ενώ το 39% προτιμά το 2027.

Το κόμμα Σαμαρά

Ανοδο από το 11% στο 13% εμφανίζει η δυνητική ψήφος για ένα «κόμμα Σαμαρά» με την απάντηση «σίγουρα θα το ψήφιζα» να ανεβαίνει από το 3% στο 5% .

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.