Δύσκολη υπόθεση το πολυσυζητημένο fuel pass των 13,5 ευρώ – Προβλήματα ακόμα και για την είσοδο στην υπηρεσία

Δεν υπάρχει σωτηρία

Δύσκολη υπόθεση το πολυσυζητημένο fuel pass των 13,5 ευρώ – Προβλήματα ακόμα και για την είσοδο στην υπηρεσία

Εκτός του εμπαιγμού από την κυβέρνηση για το Fuel Pass, το οποίο εν τέλει θα είναι το πολυπόθητο ποσό των 13,5 ευρώ, oι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα για την εξυπηρέτησή τους, αφού δεν έχουν τα κατάλληλα κινητά τηλέφωνα που να υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC.

Η γενική κατεύθυνση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση είναι πως οι δικαιούχοι θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου προσθέτοντας ότι αναζητείται και εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι δικαιούχοι.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη λύση μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιο κοντινό πρόσωπο με smartphone, τότε το άτομο δε μπορεί να κάνει αλλαγή του fuel pass σε παροχή λογαρασμού.

Ουσιαστικά, από τη στιγμή που κατοχυρώθηκε η αρχική αίτηση, δε μπορεί να υπάρξει αλλαγή.

Οι δικαιούχοι

Η επιδότηση καυσίμων, απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν κενά στα πεδία που πρέπει να συμπληρώσουν καθώς η αίτηση δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας , εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα κριτήρια για επίδομα βενζίνης

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχος για επιδότηση καυσίμων είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο

Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές για τέλη κυκλοφορίας

Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing

Πίστωση του Fuel Pass σε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

-Alpha Bank

-Τράπεζα Πειραιώς

-Εθνική Τράπεζα

-Eurobank

-Viva

-Παγκρήτια Τράπεζα

Πώς κάνετε αίτηση

Αρχικά κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.