ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ε.Αποστολάκης: «Οι ομογενείς να εκλέγουν δικούς τους υποψηφίους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως το κόμμα του, για τους εντός της επικράτειας εκλογείς, προτείνει ηλεκτρονικούς καταλόγους

Ε.Αποστολάκης: «Οι ομογενείς να εκλέγουν δικούς τους υποψηφίους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού»

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επίγνωση των αναγκών της εποχής, λόγω της αυξημένης κινητικότητας, καθώς και της ανάγκης εκπροσώπησης των εκτός επικρατείας εκλογέων, είχε καταθέσει σχετικές τροπολογίες».

«Η πρώτη αφορούσε στην αυτοπρόσωπη συμμετοχή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα των περιοχών εργασίας και η δεύτερη αφορούσε στους εκτός επικρατείας εκλογείς και ομογενείς και προτεινόταν η δυνατότητα να εκλέγουν δικούς τους υποψηφίους σε ειδικές εκλογικές περιφέρειες του εξωτερικού», ανέφερε

«Τις προτάσεις αυτές τις απορρίψατε άνευ άλλου τινός. Παρά ταύτα, εμείς θα επαναλαμβάνουμε προτάσεις μας προς όφελος των εκλογέων, αλλά και της εκλογικής διαδικασίας με την οποία διασφαλίζεται η απρόσκοπτη έκφραση της βούλησης των πολιτών», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως το κόμμα του, για τους εντός της επικράτειας εκλογείς, προτείνει ηλεκτρονικούς καταλόγους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για τους εκτός επικρατείας εκλογείς, αλλά και τις άλλες κατηγορίες πολιτών που αδυνατούν να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα -ανάπηροι, ασθενείς, ηλικιωμένοι- η μέθοδος της επιστολικής ψήφου θα μπορούσε να λειτουργήσει, εάν ακολουθούνταν από αυστηρές προϋποθέσεις και δικλίδες ασφαλείας, που είτε απουσιάζουν από το παρόν νομοσχέδιο είτε κρίνονται ανεπαρκείς. Εμείς προτείνουμε τη σύσταση Ανεξάρτητης Εκλογικής Αρχής, η οποία θα εγγυάται το αδιάβλητο των διαδικασιών και θα φέρει τη χώρα μας πιο κοντά στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που έχουν ήδη στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, σεβόμενα την ανάγκη αδιαμεσολάβητης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης», συμπλήρωσε ο Ε.Αποστολάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.