E.Βενιζέλος: «Εύχομαι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίσει τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο»

Τι είπε στο συνέδριο του κόμματος

E.Βενιζέλος: «Εύχομαι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να κερδίσει τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο»

Μια ομιλία εστιασμένη στις διεθνείς εξελίξεις και τις ιστορικές τάσεις της σύγχρονης εποχής έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας πως ουσιαστικά η παράταξη θα κριθεί από το πως θα συνδυάσει τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο της ιστορίας όπως είπε, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος κάνοντας εκτενή ανάλυση των αλλεπάλληλων και πολυεπίπεδων κρίσεων υπογράμμισε ότι η «ενώ πολλοί περίμεναν την επιστροφή στην κανονικότητα τώρα έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση είναι μια νέα κανονικότητα».

Ο κ. Βενιζέλος κάνοντας εκτενή ανάλυση των αλλεπάλληλων και πολυεπίπεδων κρίσεων υπογράμμισε ότι η «ενώ πολλοί περίμεναν την επιστροφή στην κανονικότητα τώρα έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση είναι μια νέα κανονικότητα. Ο κόσμος έχει μπει στην εποχή της ανατροπής όλων των βεβαιοτήτων. Η ανθρωπότητα ζει σε διαφορετικές εποχές ταυτόχρονα».

Προβαίνοντας σε δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον στο επίπεδο της οικονομίας, των διεθνών σχέσεων, της ειρήνης κλπ ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η περίοδος μέχρι τις εθνικές εκλογές και η νέα κοινοβουλευτική περίοδος όποια και αν είναι η κυβέρνηση θα έχει πολλαπλές δυσκολίες και πολλά ανοιχτά μέτωπα».

Κατά τον κ. Βενιζέλο «οφείλουμε να φέρουμε τη δημόσια συζήτηση και την κοινωνία εντός θέματα. Αν κάτι μας δίδαξε η κρίση είναι πρώτον το εθνικό καθήκον αντίληψης της πραγματικότητας και δεύτερον το εθνικό καθήκον αλήθειας και ειλικρίνειας που έχει πάντα κόστος» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η αλήθεια δύσκολα αντιμετωπίζει το ευχάριστο ψέμα»

Όπως τόνισε «η αλήθεια δύσκολα αντιμετωπίζει το ευχάριστο ψέμα. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Τα κόμματα οφείλουν να έχουν τις φιλοδοξίες τους. Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Κανένα κόμμα δεν έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα άλλα κόμματα. Όμως το καθήκον ειλικρίνειας μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τον χώρο του κέντρου και της κεντροαριστεράς».

Η ηγεσία υπό το Νίκο Ανδρουλάκη θα σταθμίσει τα πράγματα, είπε ο κ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι η δημοκρατική προοδευτική παράταξη είχε πολλές εκλογικές επιτυχίες και αποτυχίες στο επίπεδο της συγκυρίας, αλλά είναι περήφανη για τις επιλογές της στο επίπεδο της ιστορίας.

Κάθε γενιά που έχει ταλαιπωρηθεί θέλει τα δικά της αποτελέσματα στο επίπεδο της συγκυρίας. Αλλά όλοι θέλουμε η αυστηρή κρίση της ιστορίας να είναι ευνοϊκή πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και κατέληξε λέγοντας «εύχομαι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να κερδίσει τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο της ιστορίας».

Ο κ. Βενιζέλος σε αυτό το πλαίσιο έκανε λόγο για «τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής και για τις τόσο ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη δυναμική και τις δυνατότητες της Παράταξης» υπό τη νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ σημείωσε ότι η παράταξη στο παρελθόν πλήρωσε δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό τίμημα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι η Δύση δείχνει να συγκροτείται ως στρατηγική οντότητα, υπό αμερικανική ηγεμονία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ ενεργοποιείται ενώ η Ευρώπη καθίσταται μικρή δύναμη και φαντάζει αμήχανη συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ελλάδα είναι χώρα δυτική, μέλος της ευρωζώνης και στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ και πρέπει να κάνει τις επιλογές της χωρίς ταλαντεύσεις και αμφιθυμία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.