ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή του Δ.Παπαγγελόπουλου και της Ε.Τουλουπάκη πρότεινε η εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή κατέρριψε το κατηγορητήριο, για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος

Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή του Δ.Παπαγγελόπουλου και της Ε.Τουλουπάκη πρότεινε η εισαγγελέας

Την απαλλαγή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος πρότεινε προς το ειδικό δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει την απαλλαγή της πρώην εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και του πρώην υπουργού από την ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αφορά σε καταγγελίες τριών εισαγγελικών λειτουργών, της Ελένης Ράικου, του Παναγιώτη Αθανασίου και της Γεωργίας Τσατάνη, ότι ασκούσε πιέσεις και παρενέβαινε στο έργο τους. Η κα Σμυρλή εξέφρασε την άποψη ότι οι καταθέσεις τους ήταν «αναξιόπιστες, αντιφατικές και αναληθείς».

Για το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς Ελένης Ράικου, ότι ο πρώην Υπουργός την πίεζε να κατασκευάσει στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα στην έρευνα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, η κα Σμυρλή είπε ότι η ίδια η εισαγγελέας αποδόμησε την κατηγορία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο ειδικό δικαστήριο.

Η κα Σμυρλή έκανε λόγο για «επικίνδυνη εκτροπή από πλευράς Ράικου να καταθέτει για πράγματα που δεν έχουν συμβεί». Χαρακτήρισε “όψιμες” τις καταγγελίες της και σημείωσε ότι “η κατηγορία ανατρέπεται από την ίδια τη μάρτυρα όταν καταθέτει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος δεν της ανέφερε λεκτικά τη φράση να κατασκευάσει μάρτυρες, αλλά ότι η ίδια «έτσι το εξέλαβε».

Για τις καταγγελίες του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου η κα Σμυρλή σημείωσε ότι «ο ίδιος ο καταγγέλλων επισκεπτόταν συχνά τον κ. Παπαγγελόπουλο για θέματα που αφορούσαν την Οικονομική Εισαγγελία.

Ο κ. Αθανασίου είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για ανανέωση της θητείας του και το είχε εκφράσει στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ωστόσο, δεν προχώρησε λόγω υπηρεσιακών προβλημάτων που ανέκυψαν στην πορεία και γι’ αυτό εκδηλώνει στοιχεία εμπάθειας κατά του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου για τη μη ανανέωση της θητείας του».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε ότι κατερρίφθη η ύπαρξη παρέμβασης από την πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου και δεν προέκυψε καμία ευθύνη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Η δίκη συνεχίζεται μεθαύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων.

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής αγόρευσης οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κ.κ. Μανόλης Ροδουσάκης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Ιπποκράτης Μυλωνάς, δήλωσαν:

«Η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κυρία Ολγα Σμυρλή με την σημερινή, πλήρως απαλλακτική, εξαίρετη πρόταση της, άρτια νομικά και εμπεριστατωμένη ουσιαστικά, κονιορτιοποίησε την κατηγορία και επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς είναι ανεξάρτητοι , έντιμοι και θαρραλέοι. Η πρόταση της Εισαγγελέως κυρίας Σμυρλή αποκάλυψε και εξέθεσε ψεύδη και ψευδομάρτυρες που εκκινούμενοι από ταπεινά κίνητρα επιχείρησαν να πλήξουν το πρόσωπο του εντολέα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.