ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές αλλά όχι «θρίαμβο» δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – «Με το ζόρι» περνά το 30%

Νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές αλλά όχι «θρίαμβο» δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – «Με το ζόρι» περνά το 30%

«Καθαρή» ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με τέτοια διαφορά που να κάνει τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου «διαδικαστική υπόθεση» για τη ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται αύριο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Και πιθανόν η νίκη της ΝΔ, αν επιβεβαιωθεί το «κακό» σενάριο της δημοσκόπησης, να είναι τέτοια που να δημιουργήσει «γκρίνιες» στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού οι 10 και 15 μονάδες διαφορά των, μέχρι πρότινος, δημοσκοπήσεων, «μαζεύονται» με το ζόρι στις 5,8 μονάδες ποσοστό φυσικά ασήμαντο, μπροστά στα όργια που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος των εθνικών συμφερόντων και την έκταση της αγανάκτησης των πολιτών.

Το κακό για τη ΝΔ είναι ότι ακόμα και στο «καλό» σενάριο, όπου η διαφορά μπορεί να ξεπεράσει τις 7,5 μονάδες, η οροφή της ΝΔ είναι εξαιρετικά χαμηλή: Μόλις 30,6%, κάτι που δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φυσικά η ηγεσία του, δεν πείθει τους πολίτες

Με αναγωγή επί των εγκύρων μπορεί η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φτάσει στις 7,5 μονάδες, καθώς η δύναμη της Ν.Δ. υπολογίζεται στο 30,6% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 23,1%.

Φυσικά υπάρχει η δεξαμενή των αναποφάσιστων, αλλά τις τελευταίες ημέρες η δεξαμενή αυτή έχει διαρροές περισσότερο προς την πλευρά τρίτων κομμάτων (βασικά των δεξιών κομμάτων και της εθνικιστικού Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, παρά προς τη ΝΔ).

Τα δεξιά κόμματα και η «σκληρή» εθνικιστική δεξιά, αναμένεται να συγκεντρώσουν συνολικά περί το 15%, ένα ποσοστό ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Από εκεί και πέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ «γράφει» απώλειες και προς «Πλεύση Ελευθερίας» και προς Λαϊκή Ενότητα, αλλά όχι τέτοιες, όπως το «δεξιό πάρτι» που αναμένεται να στηθεί σε βάρος των ποσοστών της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, ακόμα και μία διαφορά της τάξης των 5,8% αρκεί για να δημιουργήσει αίσθημα επερχόμενης νίκης για τη ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά μέχρι τότε όλα είναι ανοικτά: Ακόμα κι ένα «θερμό» επεισόδιο που θα φανεί ότι η Ελλάδα βγαίνει νικήτρια και θα ανατρέψει προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ την αναιμική, σε οποιαδήποτε περίπτωση, δυναμική της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.