Ανακατατάξεις στο χώρο της δεξιάς: Τι σημαίνει η πτώση της Χρυσής Αυγής και η δυναμική εμφάνιση Κ.Βελόπουλου

Ανακατατάξεις στο χώρο της δεξιάς: Τι σημαίνει η πτώση της Χρυσής Αυγής και η δυναμική εμφάνιση Κ.Βελόπουλου

Μια σοβαρή υποχώρηση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, προς όφελος του κόμματος Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, είναι το κυριότερο αποτέλεσμα στο χώρο της δεξιάς σήμερα στις ευρωεκλογές: Τα δύο κόμματα μοιράζονται το 10% των Ελλήνων ψηφοφόρων και εκλέγουν, τρεις ευρωβουλευτές, δύο η ΧΑ κι έναν η Ελληνική Λύση.

Σίγουρα πρόκειται για σοβαρή ανακατάταξη στο χώρο της δεξιάς, την σημαντικότερη από το 2012 που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, αντικαθιστώντας το «μνημονιακό» ΛΑΟΣ στο χώρο της δεξιάς.

Η πρόβλεψη του exit poll είναι ότι παρά το ίδιο ποσοστό που δίνεται στα δύο κόμματα ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα προηγηθεί, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει:

Μετά από επτά χρόνια προκύπτει ένα ισχυρό δεξιό κόμμα, το οποίο ανεβάζει τα συνολικά ποσοστά της δεξιάς (εκτός του σημαντικού τμήματος που βρίσκεται «εγκλωβισμένο» στη ΝΔ) στο 10%.

Το ότι απ’ότι φαίνεται θα είναι η ΧΑ ελαφρά πάνω από το 5% και η Ελληνική Λύση ελαφρά κάτω από το 5% μικρή σημασία έχει.

Επίσης σίγουρα η Ελληνική Λύση «λεηλατεί» τους ΑΝΕΛ: «Με το ζόρι» το κόμμα του Π.Καμμένου φτάνει το 1% και πληρώνει την στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα, ίσως περισσότερο και από την κυβέρνηση Τσίπρα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κρατάει» στο 25% περίπου, ενώ οι ΑΝΕΛ «χάνονται» οριστικά στο τούνελ της πολιτικής ιστορίας αφού το χρονικό διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, αλλά σίγουρα μέχρι τον Οκτώβριο, δεν επαρκεί για να ανακάμψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.