Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στην προειδοποίηση του κ. Μητσοτάκη ότι εάν δεν λάβει ισχυρή εντολή, τότε θα στηθούν κάλπες με απλή αναλογική τον Δεκαπενταύγουστο, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε χιουμορ. «Το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως στις εκλογές υπάρχει το εξής δίλημμα:

«Εάν θα υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη μέρα, ή με κορμό της Ν.Δ. ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα. Γιατί όποιος πάρει τις 50 έδρες bonus έχουμε την εμπειρία, έχουμε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις που έχει συμβεί αυτό, έχει τη δυνατότητα την άλλη μέρα να διαμορφώσει συσχετισμούς κυβέρνησης».

Κατηγόρησε σε αυτό το πλαίσιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόπειρα δημιουργίας κλίματος κινδυνολογίας: «Ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά, διότι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα κινδυνολογίας σε σχέση με την επόμενη μέρα και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ διότι φαντάζομαι ότι για να τα λέει αυτά βλέπει κάποιες τάσεις αποσυσπειρωτικές προς τις διακοπές, προς τη θάλασσα, 7 Ιουλίου είναι οι εκλογές και γι’ αυτό το λόγο κινδυνολογεί».

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει τον προγραμματικό διάλογο»

Ο κ. Τσίπρας έδωσε απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις κατηγορίες σε βάρος του ότι εκστομίζει «διχαστικό και αποκρουστικό πολιτικό λόγο». Κατηγόρησε σε αυτό το πλαίσιο τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν επιθυμεί να προσέλθει σε προγραμματικό διάλογο Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ο πολιτικός του αντίπαλος «προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Και στις ευρωπαϊκές εκλογές δεν προσήλθε σε συζήτηση και σε αυτές τις εκλογές προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση, το διάλογο, το debate, την αντίκρουση επιχειρημάτων».

«Εγώ έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο. Αλλά τη λογική. Και η λογική λέει ότι αυτοί οι οποίοι μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη, αυτοί που ρήμαξαν τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού αυτή την 5ετία, δεν μπορεί να παρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί που ήταν θύτες να έρχονται στα θύματα και να παρουσιάζονται ως σωτήρες», υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Επανερχόμενος στα πυρά του κατά του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την άρνηση του προέδρου της ΝΔ να προσέλθει σε ντιμπέιτ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως εδώ και 20 ημέρες που προκηρύχθηκαν εκλογές, «δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος. Έχετε ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να πει τίποτα ουσιαστικό όλες αυτές τις ημέρες;»

«Δεν θα κάνει φοροελαφρύνσεις ο κ. Μητσοτάκης»

Εξάλλου, επανήλθε στα πυρά του κατά του κ. Μητσοτάκη ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν θα εφαρμοστεί άμεσα, αλλά εν ευθέτω χρόνω. «Κορυφαίο ζήτημα και νομίζω ότι πρέπει να αποτελέσει το επόμενο διάστημα, και το κορυφαίο θέμα της συζήτησης, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές το 2019, αλλά και το 2020», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε σε αυτό το πλαίσιο πως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ακύρωσε το αφήγημά του περί μείωσης φόρων. «Έρχεται σήμερα και αποκαλύπτει ότι το 2019 δεν θα κάνει καμία μείωση φορολογίας εάν εκλεγεί, διότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και ότι το 2020», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Και τι λέει θα κάνει; Θα εφαρμόσει, εάν εκλεγεί, σκοπεύει να εφαρμόσει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων με βάση το οποίο σκοπεύει, ελπίζει να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να προχωρήσει σε αυτές τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες έχει αναλύσει, αλλά σε βάθος 4ετίας».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός έθεσε το εξής ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη: «Για ποιο λόγο χρειάζεται να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να ρίξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αφού εμείς οι ίδιοι έχουμε καταθέσει πρόταση συγκροτημένη, συγκεκριμένη, με τον Ειδικό Λογαριασμό, με την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ρευστότητα που έχουμε σήμερα στα δημόσια ταμεία που τα παραλάβαμε άδεια και σήμερα έχουν πάνω από 34 δισεκατομμύρια ρευστότητας, προκειμένου να μειωθούν κατά 1% τα πλεονάσματα από το 2020, δίχως να παραβιαστεί η συμφωνία με τους εταίρους μας».

Απαντώντας στην επισήμανση της κυρίας Ζαχαρέα για τις ενστάσεις των δανειστών αναφορικά με τον μηχανισμό με τα 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «και οι Ευρωπαίοι παίρνουν τα λεφτά τους και εμείς μειώνουμε τα πλεονάσματα. Είναι μια χρυσή τομή. Γιατί δεν το αποδέχεται αυτό; Και λέει ότι θα δελεάσει τους εταίρους μας με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων για να πετύχει κάτι που εμείς ήδη έχουμε πετύχει».

Κατηγόρησε επίσης της Νέα Δημοκρατία ότι έχει ασαφές προεκλογικό πρόγραμμα και ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε εξαγγείλει πολύ συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις για το 2020. Έχουμε μιλήσει για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και τη ριζική μείωση από εκεί και παραπάνω. Έχουμε μιλήσει για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% στο 20% στη φορολογία εισοδήματος. Έχουμε μιλήσει για περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ, του μεσαίου συντελεστή από το 13% στο 11%. Για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%. Για μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%. Στοχευμένες παρεμβάσεις για τη μεσαία τάξη».

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει καμία φοροαπαλλαγή. Πρώτα θα δελεάσω τους εταίρους μας με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε: «Ποιο θα είναι αυτό το κύμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα δελεάσει τους εταίρους μας για κάτι το οποίο ήδη έχουμε εμείς πετύχει;»

«Το ΚΚΕ έβγαλε το φίδι από την τρύπα για τη ματαίωση του ντιμπέιτ»

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην άρνηση του κ. Μητσοτάκη να προσέλθει σε τηλεοπτική μονομαχία, διερωτήθηκε: «Αν είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του, τι φοβάται;». «Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε μια ημερομηνία να αλλάξουμε όλοι το πρόγραμμά μας, να κάτσουμε να κουβεντιάσουμε; Εγώ πιστεύω ότι ούτε δεμένος δεν θα καθόταν να αντιπαρατεθεί μαζί μου», ανέφρε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως δεν προσέρχεται στο ντιμπέιτ λόγω «αδυναμίας επιχειρημάτων».

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του σε βάρος του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ για την ματαίωση του ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. «Για τον κ. Μητσοτάκη ήξερα και ξέραμε όλοι ότι θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση μαζί μου. Αυτό το οποίο δεν είχα συνειδητοποιήσει, είναι ότι ακόμα και η κυρία Γεννηματά και ο κ. Κουτσούμπας που κατ’ εξοχήν ως μικρότερα κόμματα θα έπρεπε να επιδιώκουν μια τηλεοπτική αναμέτρηση για να αναδείξουν τον πολιτικό τους λόγο, τις θέσεις τους, τις απόψεις τους, γιατί βρέθηκα και εγώ κάποτε στην θέση ενός κόμματος που δεν διεκδικούσε την πρωθυπουργία», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Πραγματικά έχω εκπλαγεί από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν, σε συνεννόηση προφανώς με τον κ. Μητσοτάκη, μια αδυναμία που είχα ανθρώπινη διότι στις 30 του μηνός πρέπει να βρίσκομαι στη Σύνοδο Κορυφής μιας βραδινής συνεδρίασης που έχοντας την εμπειρία μπορεί να τελειώσει και 7 και 8 η ώρα το πρωί, γιατί είναι ένα δύσκολο θέμα ποιος θα είναι ο ηγέτης της Κομισιόν την επόμενη 5ετία και τους είπα να βρούμε μια άλλη ημερομηνία. Και άρχισαν να παίζουν ένα γαϊτανάκι, ο ένας να ρίχνει την ευθύνη στον άλλον, προφανώς όλοι μαζί για να ρίξουν την ευθύνη στο τέλος στο ΣΥΡΙΖΑ. Και όταν είδα το αδιέξοδο, τους λέω εντάξει να έρθω απευθείας από το αεροπλάνο. Άγρυπνος. Ξενυχτισμένος την ημέρα που έχουμε αποφασίσει, να γίνει η αντιπαράθεση. Και τότε έβγαλε το φίδι από την τρύπα το ΚΚΕ λέγοντας εγώ τότε δεν έρχομαι γιατί έχω αλλάξει το πρόγραμμά μου».

«Η κ. Γεννηματά δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση»

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, αναφορικά το ενδεχόμενο στήριξης ή ψήφου ανοχής από το Κίνημα Αλλαγής στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν μπορεί σήμερα να υπάρχει ένας κακέκτυπο δημοκρατικής Παράταξης που να λέει ότι θέλει να ξαναστηθεί η διακυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, διότι αυτό λέει η κα Γεννηματά και δεν μπορεί να υπάρχει μια επιλογή, πολιτική επιλογή ψήφου ή στήριξης ή ανοχής, σε μια Παράταξη και σε έναν αρχηγό, ο οποίος είναι από αυτό το συγκεκριμένο τζάκι της οικογένειας Μητσοτάκη, που έχει εν πάση περιπτώσει τη δική του πολιτική διαδρομή, αλλά και τις δικές του ευθύνες για την πορεία της χώρας».

Επιμένοντας στα πυρά του κατά της κ. Γεννηματά, υπενθύμισε μια ανάρτηση που έκανε προ ημερών για τον Ανδρέα Παπανδρέου και υποστήριξε: «Υπενθύμισα ότι δεν μπορεί σήμερα να θέλει ένας πολιτικός χώρος ένα πολιτικό Κόμμα που είναι διάδοχο του ΠΑΣΟΚ, του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και να δουλεύει για την εγκαθίδρυση του κ. Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση του τόπου».

Αλλά και στην Ευρώπη, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα κρατούν αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ και στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι οι Σοσιαλιστές στην Ευρώπη, όλη η Σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα η κα Γεννηματά αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι μια αντίφαση».

Στηλίτευσε επίσης την επιλογή του ΚΙΝΑΛ να τεθεί κατά της απλής αναλογικής, λέγοντα πως με το εν λόγω εκλογικό σύστημα, το κόμμα της κ. Γεννηματά θα έπαιζε κεντρικό ρόλο στην επόμενη ημέρα. «Έρχεται κ. Γεννηματά και λέει ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να διευκολύνει τον κ. Μητσοτάκη να την καταργήσει. Τι λογική έχει αυτό; Αυτός ο αυτοχειριασμός;», διερωτήθηκε και συνέχισε αναφορικά με την ταυτότητα που θέλει να προσδόσει στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Απευθύνομαι στην ψυχή των ψηφοφόρων, του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε και έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η Δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει και αναρωτιέμαι αν θα κάνει τη χάρη στην κα Γεννηματά να δει ένα Κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να γίνεται το υποστύλωμα αυτής της Δεξιάς. (…) Εμείς θέλουμε να αλλάζουμε πηγαίνοντας προς τα μπρος και φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη ραχοκοκαλιά της μεγάλης και πλειοψηφικής πιστεύω δημοκρατικής και προοδευτικής Παράταξης του τόπου. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας».

«Συστηματικό πουσάρισμα στο κόμμα του Γ. Βαρουφάκη»

Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως προωθείται συστηματικά ως όχημα ανακοπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση όπως επεσήμανε με το κόμμα του Βελόπουλου: «Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι το συστημικό πουσάρισμα που γίνεται στον κ. Βαρουφάκη. Διαρκώς σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη με ρωτάτε…. Εσείς καλά κάνετε δεν το λέω σε εσάς, αλλά δεν νομίζω ότι ρωτήσατε τον κ. Μητσοτάκη για τον κ. Βελόπουλο. Ο κ. Βελόπουλος είχε εξαφανιστεί και πήρε 4,5% όμως μπήκε στην ευρωβουλή. Επειδή ο κ. Βελόπουλος κόβει από τη Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει πουθενά. Πουθενά! Ο Βαρουφάκης είναι παντού. Και γιατί είναι παντού ο Βαρουφάκης;(…) Ο Βαρουφάκης αυτή τη στιγμή είναι ένα όχημα, που μπορεί να ανακόψει την πολιτική ανατροπή, δηλαδή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

«Εφικτή η δυνατότητα ανατροπής»

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως μπορεί να ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Θεωρώ ότι η πιθανότητα, η δυνατότητα της ανατροπής αν και δύσκολη, είναι απολύτως εφικτή και γι’ αυτή τη δυνατότητα και την πιθανότητα εμείς παλεύουμε και επαναλαμβάνω όχι για να δικαιώσουμε τον εαυτό μας, αλλά για να δώσουμε προοπτική στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μη γυρίσουν πίσω, να προχωρήσουν μπροστά», ανέφερε.

Στη συνέχεια και αφού άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω αυτά να τα έχει ξεχάσει ο ελληνικός λαός, ακόμη και ψηφοφόροι συντηρητικοί που έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία εκείνη την κρίσιμη περίοδο και είναι πολλοί που ακόμη και σήμερα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βλέπουμε να έρχονται και στις συγκεντρώσεις μας, ακριβώς επειδή θυμούνται τι πέρασαν την περίοδο του Σαμαρά».

Για την τουρκική προκλητικότητα

Ο κ. Τσίπρας αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως δεν υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. «Η Ελλάδα εξ αιτίας της στρατηγικής της, εξ αιτίας του ρόλου που ανεδείχθη ως ηγετικός και στα Βαλκάνια και στη Ν.Α. Μεσόγειο, με πολυμερείς συνεργασίες, με τα δείγματα γραφής που έδειξε και στο Κυπριακό στις συνομιλίες, που έβαλε επί τάπητος το διεθνές Δίκαιο και απέδειξε ότι ήθελε λύση, αλλά κυρίως μετά την ιστορική συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού με τους βόρειους γείτονές μας, που ούτε λίγο ούτε πολύ τότε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προκειμένου να ψηφοθηρήσουν μας έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είμαστε «προδότες» και σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτή η προδοτική συμφωνία, αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι το μόνο που θα κάνει είναι να επιτηρεί την πιστή της εφαρμογή -τόσο προδοτική είναι που το μόνο που θα κάνει είναι να επιτηρεί πιστά την εφαρμογή της!- αυτή η συμφωνία έδωσε κύρος στη χώρα στο διεθνές πλαίσιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε και συνέχισε:

«(…)Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τουρκικά μαχητικά να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και να έχουμε το μυαλό μας και στα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο και στα τουρκικά μαχητικά στα βόρεια σύνορά μας, αλλά τα ελληνικά τα πολεμικά αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι στα Σκόπια».

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως «την Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί κανείς να την απειλεί. Τελεία και παύλα. Και είδατε, ήρθε το Γιαβούζ και κατευθύνθηκε προς τα κάτω. Ούτε σκέφτηκαν να σταματήσουν στο Καστελόριζο, ούτε τους πέρασε από το μυαλό».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως η Τουρκία κάνει σπασμωδικές κινήσεις στην ανατολική Μεσόγειο που δεν συνιστούν ένδειξη ισχύος. «Είναι ένδειξη της αδυναμίας της. Ο Ερντογάν μετά από πάρα πολλά χρόνια αδιαφιλονίκητης, αδιαμφισβήτητης ηγετικής παρουσίας στην Τουρκία απειλείται εσωτερικά».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αφού τόνισε πως με τη στρατηγική συμμαχιών της Ελλάδας έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε πως «οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις με την παρουσία πλοίων εξόρυξης στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, σε σημεία που μάλλον δεν έχουν κανένα επιστημονικό ενδιαφέρον, έρχονται σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δικής μας παρουσίας, της σχεδιασμένης κυπριακής στρατηγικής, όπου όχι μόνο έχουν οριοθετηθεί τα τεμάχια, αλλά ήδη έχει γίνει διαγωνισμός και μεγάλες πολυεθνικές, η ExxonMobil, η TOTAL, η ΕΝΙ ιταλικών, γαλλικών και αμερικανικών συμφερόντων, όχι μόνο έχουν κάνει ήδη έρευνες, αλλά έχουν ξεκινήσει τις εξορύξεις. Και εμείς -αύριο, αν δεν κάνω λάθος- υπογράφουμε με την ExxonMobil για δυο οικόπεδα νότια και δυτικά της Κρήτης γιατί κι εμείς προχωράμε σε αυτό τον σχεδιασμό: την αξιοποίηση δηλαδή των πλουτοπαραγωγικών ενεργειακών μας πηγών».

«Άρα να καταλάβουν οι Έλληνες τηλεθεατές μας και κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ότι αυτά που κάνει η Τουρκία είναι σπασμωδικές κινήσεις και τα κάνει σε ένδειξη αδυναμίας, ότι εμείς έχουμε σχέδιο, είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ, είμαστε ασφαλέστεροι από ποτέ και ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα με αυτοπεποίθηση στην υπεράσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, αλλά και στην αξιοποίηση των ενεργειακών τους πόρων», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης επιβεβαίωσε την πρόθεση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να στηρίξει την Ελλάδα και την Κύπρο εάν χρειαστεί ακόμη και με αποστολή φρεγατών για να περιπολούν την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!