ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκλογές 2023: Αναλυτικά όλα τα εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού

Οι εκλογείς του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες το Σάββατο 20 Μαΐου από 7:00 έως 19:00 τοπική ώρα κάθε χώρας

Εκλογές 2023: Αναλυτικά όλα τα εκλογικά κέντρα για τους Έλληνες του εξωτερικού

Ο αναλυτικός κατάλογος με τα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν σε 35 χώρες του εξωτερικού προκειμένου να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές του Μαΐου οι απόδημοι Έλληνες που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι εκλογείς του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες το Σάββατο 20 Μαΐου από 7:00 έως 19:00 τοπική ώρα κάθε χώρας.

Υπενθυμίζεται πως για την συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη απαιτούταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων διαφορετικά οι εγγεγραμμένοι μεταφέρονται σε άλλο κέντρο της πιο κοντινής πόλης.

Αναλυτικά:

– Στην Αίγυπτο θα υπάρξει εκλογικό κέντρο στο Κάιρο (Κτίριο του Σπετσεροπουλείου Ιδρύματος) και θα ψηφίσουν οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Καϊρου καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Αλεξάνδρειας, Αδδίς Αμπέμπα, Αμμάν, Ιεροσολύμων, Τελ Αβίβ, Βηρυτού και Τύνιδας.

– Στην Αυστρία θα στηθούν δύο εκλογικά κέντρα, στη Βιέννη (Προξενικό Γραφείο Πρεσβείας) και στο Σαλτσμπουργκ (Αμισθο Γενικό Προξενείο)

– Στην Αυστραλία θα υπάρξουν 2 εκλογικά κέντρα. Μελβούρνης (Γενικό Προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Μελβούρνης, καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Αδελαϊδας, Ντάργουιν και Πέρθ και το εκλογικό κέντρο Σύδνεϋ (Γενικό προξενείο) Οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Σίδνεϋ καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Βρισβάνης και Καμπέρρας

– Βέλγιο: Τρία εκλογικά κέντρα θα υπάρξουν στις Βρυξέλλες (στο κτίριο της πρεσβείας) και ένα κέντρο στην Αμβέρσα (κτίριο Ελληνικής κοινότητας)

– Βουλγαρία: εκλογικό κέντρο στην Σόφια (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι περιλαμβανόμενοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Σόφιας καθώς και οι εγγεγραμμένοι στον ειδικό εκλογικό κατάλογο Αργυροκάστρου, Τιράνων, Σκοπίων, Σεράγιεβου, Φιλιππούπολης και Βελιγραδίου.

– Γαλλία: Στο Παρίσι θα υπάρξουν 2 εκλογικά κέντρα (κτίριο Ελληνικής κοινότητας), από από ένα κέντρο στο Στρασβούργο (κτίριο Μόνιμης Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης), στη Νίκαια (κτίριο Αμισθου προξενείου) και στην Νάντη (κτίριο άμισθου προξενείου).

– Στην Γερμανία θα υπάρξουν 17 εκλογικά κέντρα σε: Αμβούργο (Προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Αμβούργου, Γκίφχρον και Κιέλου, Αννόβερο (Ελληνική κοινότητα). 2 κέντρα στο Βερολίνο (πρεσβεία). Στη Δρέσδη (κτίριο Δήμου). 2 κέντρα στο Μόναχο (Λύκειο Μονάχου). Στη Νυρεμβέργη (Λύκειο). Στο Ντύσσελντορφ (προξενείο) όπου εκτός των εγκεγραμμένων του Ντύσσελντορφ θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι του Λεβερκούζεν, στο Ααχεν (ελληνική κοινότητα), στο Ντόρτμουντ (Γυμνάσιο Λύκειο), στο Βούπερταλ (Δημοτικό σχολείο). Στο Μπίλεφελντ (Γυμνάσιο – Λύκειο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Μπίλεφελντ και Γκυτερόλο, στην Κολωνία (Γυμνάσιο Λύκειο). Στη Στουτγάρδη (προξενικό κατάστημα) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Στουτγάρδη, Μανχαϊμ και Χεβρώνα. Στη Φρανκφούρτη (Ελληνικό σχολείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Φρανκφούρτης, Βισμπάντεν, Γκίσσεν Νταρμσταντ, Όφενμπαχ και Ρουσσελχαϊμ. Στο Λούντβιχσχαφεν (ενοριακό κέντρο Ι.Ν. Ευαγγελισμού) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι του Λούντβιχσχαφεν Σααρμπρούγκεν.

– Δανία: 2 κέντρα θα υπάρχουν στην Ελληνική πρεσβεία στη Κοπεγχάγη

– Ελβετία: 2 κέντρα στην Ελληνική πρεσβεία στην Βέρνη και από ένα κέντρο σε Γενεύη (κτίριο Ελληνικής κοινότητας) και σε Λωζάνη (ξενοδοχείο continental)

– Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: 1 κέντρο στη πρεσβεία στο Αμπου Ντάμπι

– Ηνωμένο Βασίλειο: Στο Λονδίνο θα υπάρξουν συνολικά 8 εκλογικά κέντρα. Τα πρώτα 4 στην Ελληνική πρεσβεία όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι που το επώνυμό τους ξεκινά από «Α» εως ΜΑΝΩΛ****** ΣΤΑΥ*****. Τα υπόλοιπα 4 θα στηθούν στο Ελληνικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Λονδίνου και θα ψηφίσουν οι εγγραμμένοι που το επώνυμο τους αρχίζει από ΜΑΡΑ**** ΒΑΛ**** εως το τέλος του καταλόγου. 1 κέντρο θα υπάρξει στη Γλασκώβη (Ελληνικό σχολείο Αγ. Λουκά) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι Γλασκώβης και Μπέλφαστ. Από 1 κέντρο στο Εδιμβούργο (Ελληνικό Σχολείο Αγ. Ανδρέα), στο Ληντς (κτίριο Ελληνορθόδοξης κοινότητας), στο Μπέρμιγχαμ (Κτίριο Ελληνικής – Κυπριακής Εστίας).

– ΗΠΑ: Από 1 κέντρο στο Σαν Φρανσίσκο (προξενείο), Ατλάντα (προενείο), Βοστώνη (προξενείο), Λος Αντζελες (προξενείο), Νέα Υόρκη (προξενείο), Ουάσιγκτον (Πρεσβεία), Σικάγο (προξενείο), Τάμπα (προξενείο). Επίσης 1 κέντρο θα υπάρξει στο Χιούστον (προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι του Χιούστον, Μπουένος Άιρες, Καράκας, Σάο Πάολο, Πόλη Μεξικού, Μοντεβιδέο, Λίμα και Σαντιάγο.

– Ιρλανδία: 1 κέντρο στο Δουβλίνο (πρεσβεία)

– Ισπανία: Από 1 κέντρο σε Μαδρίτη (πρεσβεία) και Βαρκελώνη (γραφεία Ελληνικής κοινότητας)

– Ιταλία: 1 κέντρο στη Ρώμη (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι της Ρώμης και της Νάπολης. Επίσης από 1 κέντρο θα υπάρξει σε Βενετία (Ινστιτούτο Ελληνικών και Μεταβυζαντινών Σπουδών) και Μιλάνο (γραφεία Ελληνικής κοινότητας)

– Καναδάς. Από 1 κέντρο σε Τορόντο (προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Τορόντο, Βανκούβερ, Γούνιπεγκ και Κάλγκαρυ. Σε Μόντρεαλ (προξενείο) όπου θα ψηφίσουν οι εγγραμμένοι σε Μόντρεαλ, Οττάβα και Χάλιφαξ.

– Κατάρ: ένα κέντρο στην Ντόχα (πρεσβεία)

– Κορέα: ένα κέντρο στην Σεούλ (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι σε Σεούλ, Τόκυο, Γκουανγκζού, Πεκίνο, Σαγκάη και Χονγκ-Κονγκ

– Κύπρος: 2 εκλογικά κέντρα στην Λευκωσία (Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α’). Από ένα κέντρο σε Λεμεσό (Δημοτικό Μέγαρο), Λάρνακα (Παγκύπριο Λύκειο) Πάφου (Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ)

– Λιθουανία: Ενα κέντρο σε Βίλνιους (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν οι εγγραμμένοι σε Βίλνιους, Ταλλίν, Κιέβου, Ρίγας, Αγίας Πετρούπολης, Μόσχας και Νοβοροσσίσκ. Ένα κέντρο σε κάουνας (ξενοδοχείο Victoria)

– Λουξεμβούργο: ένα κέντρο στο κτίριο πρεσβείας

– Μάλτα: ένα κέντρο στην Βαλέτα (πρεσβεία)

– Νότια Αφρική: ένα κέντρο στο Γιοχάνεσμπουργκ (προξενείο) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Κέηπ Τάουν, Ντέρμπαν και Πρετόρια

– Νορβηγία: ένα κέντρο στο Οσλο (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγραμμένοι σε Ρεϊκιαβικ, Μπέργκεν και Τροντχάιμ

– Ολλανδία: 2 κέντρα στη Χάγη (πρεσβεία), 2 κέντρα στο Άμστερνταμ (Γραφείο ΕΟΤ) και από ένα κέντρο σε Ρόττερνταμ (Ελληνικό σπίτι Ενωσης Ελλήνων Ολλανδίας) και στο Αϊντχόφεν (Συνεδριακό κέντρο Igluu Lichttoren)

– Ουγγαρία: ένα κέντρο στην πρεσβεία στη Βουδαπέστη όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Ζάγκρεμπ, Μπρατισλάβα και Λιουμπιάνα

– Πολωνία: ένα κέντρο στη πρεσβεία στη Βαρσοβία

– Πορτογαλία: ένα κέντρο στη Λισσαβώνα (πρεσβεία)

– Ρουμανία: ένα κέντρο στο Βουκουρέστι (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγραμμένοι σε Ιάσιο

– Σαουδική Αραβία: ένα κέντρο στο Ριάντ (πρεσβεία) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Κουβέϊτ και Τζέντα

– Σιγκαπούρη: ένα κέντρο στη πρεσβεία όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Μουμπάι, Νέο Δελχί , Μπαγκόκ και Μανίλα

– Σουηδία: από ένα κέντρο σε Στοκχόλμη (πρεσβεία), Γκέτεμποργκ (Ελληνική κοινότητα) και σε Μάλμε (άμισθο προξενείο) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Βέξιε

– Τσεχία: ένα κέντρο στην πρεσβεία στη Πράγα όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Μπρνό και Παρντούμπιτσε

– Τουρκία: ένα κέντρο στην Κωνσταντινούπολη (προξενείο) όπου θα ψηφίσουν και οι εγγεγραμμένοι σε Ερεβάν, Τιφλίδα, Νιουρ Σουλτάν, Άγκυρα και Σμύρνη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Φινλανδία: ένα κέντρο στη πρεσβεία στο Ελσίνκι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.