ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκλογές 2023: Δείτε πώς μπορούν να ψηφίσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψουν στη Λιθουανία για το το Final Four

Τι πρέπει να προσέξουν στην επιστροφή τους για τις δεύτερες κάλπες

Εκλογές 2023: Δείτε πώς μπορούν να ψηφίσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψουν στη Λιθουανία για το το Final Four

Με τη μεγάλη τους αγάπη τον Ολυμπιακό θα ταξιδέψουν οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων στην Λιθουανία για το Final Four της Euroleague.

Το ταξίδι αυτό, συμπίπτει με τις εθνικές εκλογές, έτσι οι φίλαθλοι που έχουν προνοήσει εγκαίρως θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν σε Κάουνας και Βίλνιους. Σημειώνεται ότι δικαίωμα ψήφου δεν θα έχουν όλοι οι φίλαθλοι, αλλά μόνο όσοι εγκαίρως έκαναν την εγγραφή τους.

Δικαίωμα ψήφου, θα έχουν μόνο όσοι έκαναν εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, πριν από τις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εκλογικό τμήμα που συστήνεται στο Βίλνιους, έχουν εγκριθεί 68 εκλογείς ενώ 51 εκλογείς θα μπορέσουν να ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα του Κάουνας.

Πηγές τονίζουν ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν οι ψηφοφόροι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι και φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων αυξήθηκαν περίπου στα τέλη Μαρτίου, ενώ νωρίτερα ήταν πιο υποτονική η συμμετοχή.

Τα εκλογικά κέντρα σε Βίλνιους και Κάουνας θα είναι ανοιχτά το Σάββατο (20 Μαϊού) από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Τα ψηφοδέλτια θα σφραγιστούν και θα σταλούν στο προξενείο και με την σειρά τους, θα ταχυδρομηθούν στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Εφετείο, όπου και θα προσμετρηθούν.

Πάντως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν το εξής: Σε περίπτωση που δεν ζουν στο εξωτερικό αλλά μετέφεραν τα εκλογικά τους δικαιώματα για χάρη του Ολυμπιακού, θα πρέπει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία να απεγγραφούν από τη λίστα των εκλογικών καταλόγων του εξωτερικού. Και αυτό, διότι σε περίπτωση δεύτερων εκλογών, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο στη Λιθουανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υπογραμμίζεται από αρμόδιες πηγές, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα, μετά την λήξη της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα στις 2 Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.