Εκλογές 2023: Οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για τα πρώτα αποτελέσματα

Τα ξένα Μέσα μεταδίδουν ότι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφές αλλά θα τον δυσκολέψει στο σχηματισμό κυβέρνησης

Εκλογές 2023: Οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για τα πρώτα αποτελέσματα

Άμεση είναι η αντίδραση των ξένων ΜΜΕ στα πρώτα αποτελέσματα της εκτίμησης των εκλογών.

Τα ξένα Μέσα μεταδίδουν ότι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφές αλλά θα τον δυσκολέψει στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Η γαλλική Le Figaro σχολιάζει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να σημαίνει δυσκολίες στο σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης. Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών θα έρθουν μέσα στις επόμενες δύο ώρες αλλά αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικό, ο Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας, πράγμα που δε συνηθίζεται στην Ελλάδα αφού δεν υπάρχει κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας.

Το Euronews εκτιμά ότι το exit poll αντικατοπτρίζει τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, που έδιναν μια άνετη νίκη στο Μητσοτάκη. «Περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα» σχολιάζουν κομματικοί αξιωματούχοι στο Μέσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Associated Press αναφέρει το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στο exit poll ενώ το BBC εκτιμά ότι έχει τη μαθηματική δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, αναφέρει ότι «Έλληνες ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα exit polls μπορεί να μην είναι αξιόπιστα γιατί πολλοί ψηφοφόροι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν ποιο κόμμα διάλεξαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.