ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκλογές: Αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το Σάββατο θα ακολουθήσουν όλες οι εκλογικές λίστες του κόμματος

Εκλογές: Αύριο το πρωί θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο, Παρασκευή 28 Απριλίου αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το κυβερνητικό του πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Συμβόλαιο για την αλλαγή»

Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή»

Βάση το «Πρόγραμμα των 50 ημερών»

Σημειώνεται ότι το γεγονός ότι στην Κουμουνδούρου εννοούν την ανάγκη των προοδευτικών δυνάμεων να τοποθετηθούν απέναντι στο συγκεκριμένο δίλημμα ενισχύει και η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει ακόμη πιο απτό, παρουσιάζοντας την επόμενη εβδομάδα (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη) το «Πρόγραμμα των 50 ημερών» του κόμματος, το οποίο θα αποτελέσει το προγραμματικό -και μετεκλογικό- πλαίσιο κυβερνητικής συνεργασίας τους με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα.

Ανάμεσα σε άμεσα μέτρα που προτείνει, είναι η αύξηση μισθών, η επιστροφή της 13ης σύνταξης, η μείωση του ΦΠΑ και ΕΦΚ, οι αλλαγές στο κράτος και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», με στόχο την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Την ίδια ώρα, όμως, η δυσκολία σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 απέναντι σε ένα «φιλολαϊκό προγραμματικό πλαίσιο» δεν είναι τελείως ακατανόητη από την Κουμουνδούρου, αλλά μάλλον μαχητή.

Υπό αυτό το πρίσμα, καταγράφεται μια διάθεση κατανόησης ως προς τα διαφορετικά προγράμματα του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 (πλην «Δήμητρας» που την «αποκήρυξε» ο κ. Τσίπρας ως «ανοησίες»), αλλά ταυτόχρονα αυτά δεν λογίζονται αναγκαστικά ως εμπόδιο για μια συμφωνία ad hoc σε ένα πλαίσιο φιλολαϊκών μέτρων, η ανοχή απέναντι στα οποία δεν ταυτίζεται με τη συμμετοχή του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 στο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει.

Στον αντίποδα, «εάν και εφόσον αυτό προκύψει», αυτό που αναζητείται είναι η ανοχή τους απέναντι στα μέτρα ανακούφισης της κοινωνικής πλειοψηφίας και σε κάθε περίπτωση υπό την έννοια του επείγοντος, λόγω της αύξησης του κόστους ζωής και των κοινωνικών ανισοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο χθες για κυβέρνηση ιδεατά ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ, αλλά σε περίπτωση έλλειψης εδρών, με την ανοχή του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 και με την αίρεση ότι το τελευταίο θα μπει στη Βουλή, το οποίο δεν είναι προς στιγμήν βέβαιο, κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σάββατο τα ψηφοδέλτια

Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα ακολουθήσουν όλες οι εκλογικές λίστες του κόμματος το Σάββατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις τελευταίες εκπλήξεις των ψηφοδελτίων αθροίζεται και η υποψηφιότητα της Επιδημιολόγου, Αθηνάς Λινού, η οποία ακούγεται πως θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, συμπληρώνοντας σιγά σιγά τα τελευταία κενά ονόματα στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.