Εκλογές: Δείτε πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να στηθούν οι κάλπες

Πότε είναι προγραμματισμένο να κλείσουν για καλοκαίρι

Εκλογές: Δείτε πότε θα κλείσουν τα σχολεία για να στηθούν οι κάλπες

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης πως οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία τα μαθήματα στα σχολεία δεν θα έχουν τελειώσει στα Γυμνάσια και τα Δημοτικά, ενώ στα Λύκεια, από ότι φαίνεται, θα κλείσουν μια μέρα νωρίτερα από ότι έχει ανακοινωθεί.

Πιο αναλυτικά, τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν για καλοκαίρι στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Επομένως, σύμφωνα με τα παραπάνω, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά λόγω εκλογών:

  • Την Παρασκευή 18 Μαΐου
  • Τη Δευτέρα 22 Μαΐου

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και με απόφαση και ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως, το 2019, λόγω των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν είχαν λειτουργήσει την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως σε κάθε εκλογική διαδικασία, το υπουργείο καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου 2019 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Επίσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.

Οι αργίες του 2023

Δείτε αναλυτικά τις αργίες που απομένουν για τη νέα χρονιά:

  • Μεγάλη Παρασκευή: 14 Απριλίου
  • Μεγάλο Σάββατο: 15 Απριλίου
  • Κυριακή του Πάσχα: 16 Απριλίου
  • Δευτέρα του Πάσχα: 17 Απριλίου
  • Εργατική Πρωτομαγιά: Δευτέρα 1 Μαΐου
  • Δεκαπενταύγουστος: Τρίτη 15 Αυγούστου
  • 28η Οκτωβρίου: Σάββατο 28 Οκτωβρίου
  • Χριστούγεννα: Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου
  • Σύναξη της Θεοτόκου: Τρίτη 26 Δεκεμβρίου
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που πέφτει στις 5 Ιουνίου, όμως είναι για λίγους αργία. Εάν η επιχείρηση λειτουργεί, τότε ο εργαζόμενος θα πρέπει να πάρει άδεια για να μπορέσει να κάνει ταξίδι το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.