Εξεταστική Επιτροπή: Με πλήρη μυστικότητα οι εργασίες για το σκάνδαλο υποκλοπών – Καμία διανομή πρακτικών στους βουλευτές

Δεν θα δημοσιοποιούνται και δεν θα διανέμονται στους βουλευτές τα πρακτικά

Εξεταστική Επιτροπή: Με πλήρη μυστικότητα οι εργασίες για το σκάνδαλο υποκλοπών – Καμία διανομή πρακτικών στους βουλευτές

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο υποκλοπών που θα κληθεί να διερευνήσει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator καθώς επίσης τις συνακροάσεις – υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και τέλος τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων (όπως την περίπτωση του Θαν. Κουκάκη) θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και με πλήρη μυστικότητα όπως  αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία.

Απόφαση κατά πλειοψηφία

Η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής ξεκίνησε με ένταση καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο ενώ έντονη είναι η διαφωνία των βουλευτών της αντιπολίτευσης στην απόφαση που έλαβε η επιτροπή ώστε να μη δημοσιοποιούνται και να μην διανέμονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής όμως θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά, σε ειδική αίθουσα όπου θα φυλάσσονται για λόγους διασφάλισης του απορρήτου, θεμάτων σχετικών με την εθνική ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία συγκεντρώνοντας 16 θετικές ψήφους. Κόμματα της μειοψηφίας πρότειναν οι συνεδριάσεις να μην μεταδίδονται μεν από το Κανάλι της Βουλής, όμως τα πρακτικά να δημοσιοποιούνται, αφού πρώτα το προεδρείο ή η Επιτροπή αποφασίζει να παραλείπει από τη δημοσίευση αναφορές σε απόρρητες εθνικές πληροφορίες.

Αύριο η συζήτηση για το απόρρητο και τη λίστα των μαρτύρων
Επίσης, αποφασίσθηκε οι εργασίες της Επιτροπής να διεξάγονται τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν και αύριο στις 9 το πρωί, όπου θα τεθεί το θέμα της δυνατότητας επίκλησης από τους μάρτυρες του απορρήτου σε στοιχεία ή πληροφορίες που τους ζητούνται και αφορούν την ΕΥΠ. Επίσης, στην αυριανή συνεδρίαση τα κόμματα θα καταθέσουν τις πρώτες προτάσεις τους για τα πρόσωπα που θέλουν να κληθούν για εξέταση στην Επιτροπή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.