Εξεταστική Επιτροπή: «Στον αέρα» η δημοσιοποίηση από τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση υποκλοπών

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Εξεταστική Επιτροπή: «Στον αέρα» η δημοσιοποίηση από τα πορίσματα των κομμάτων για την υπόθεση υποκλοπών

Σκέψεις να μην δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα των κομμάτων για την Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών αλλά και να υπάρξει ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην Ολομέλεια έχουν «πέσει» στο τραπέζι.

Τη Δευτέρα (10.10.2022), έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει για προτελευταία φορά η Εξεταστική Επιτροπή για την κατάθεση των πορισμάτων των κομμάτων σχετικά με την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το θέμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τεθεί και εξετάζεται από την πλειοψηφία είναι το αν τα πορίσματα των κομμάτων μπορούν να δοθούν στην δημοσιότητα, αφού τηρήθηκε βάσει του Κανονισμού της Βουλής, η πλήρης μυστικότητα λόγω ΕΥΠ, ή να δοθούν απλά κάποια πολιτικά σημεία τους.

Το δεύτερο θέμα, που επίσης εξετάζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία, είναι εάν η συνεδρίαση για τη συζήτηση του πορίσματος και εκθέσεων στην Ολομέλεια θα πρέπει να είναι δημόσια ή να διεξαχθεί σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 57 του ΚτΒ που προβλέπει την διαδικασία μυστικής συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στα δύο ενδεχόμενα, δηλαδή μη δημοσιοποίησης των πορισμάτων τους αλλά και της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Ολομέλειας, αντιδρούν έντονα.

Ήδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Νίκος Καραθανασόπουλος με δήλωσή του καταγγέλλει «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης» και προανήγγειλε ότι το ΚΚΕ «θα δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμά του» σημειώνοντας πως και αυτή «η επιλογή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κύκλοι της αντιπολίτευσης, επισήμαιναν πως δεν έχει υπάρξει ποτέ στα μεταπολιτευτικά κοινοβουλευτικά χρονικά η ενεργοποίηση του άρθρου 57 του ΚτΒ ακόμα και για θέματα που αφορούσαν πολύ μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας υποθέσεις εθνική ασφάλειας και κυριαρχίας της χώρας.​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.