Ελληνική Λύση: «Η ΡΑΕ επιβεβαιώνει την κυβερνητική μεθόδευση υπέρ των καρτέλ της ενέργειας»

«Η κυβέρνηση συστηματικά καλύπτει τους ντόπιους ολιγάρχες»

Ελληνική Λύση: «Η ΡΑΕ επιβεβαιώνει την κυβερνητική μεθόδευση υπέρ των καρτέλ της ενέργειας»

Για μεθόδευση υπέρ των υπέρ των καρτέλ του ενεργειακού κλάδου καταγγέλλει η Ελληνική Λύση την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το πολυαναμενόμενο πόρισμα της ΡΑΕ αναφορικά με την κερδοφορία των εταιρειών ενέργειας, επιβεβαιώνει την κυβερνητική μεθόδευση υπέρ των καρτέλ του κλάδου.

Το ονομαστικό σύνολο των υποτιθέμενων υπερκερδών (930 εκ. Ευρώ), εκ των οποίων θα φορολογηθεί ένα ελάχιστο ποσοστό το οποίο θα προκύψει μετά από έναν νέο υπολογισμό, είναι λίγο μεγαλύτερο από τα «αναμενόμενα» κέρδη μίας και μόνης εταιρείας, της ΔΕΗ, όπως τα υπολόγιζαν με πλήθος δημοσιευμάτων φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Κέρδη, που όμως «εξαφανίστηκαν», σε αντίθεση με τους εξωφρενικούς μισθούς, τα μπόνους, τις πρωτοφανείς «δαπάνες διαφήμισης» και των προκλητικών διορισμών δεκάδων διευθυντικών στελεχών.

Επιπλέον, το εκτιμώμενο σύνολο των υπερκερδών για όλες τις εταιρείες, δεν συνάδει με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για το σύνολο της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η «ασάφεια» των φορολογητέων μεγεθών σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική καθυστέρηση παράδοσης του πορίσματος, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση συστηματικά καλύπτει τους ντόπιους ολιγάρχες που κερδοσκοπούν εις βάρος του συνόλου της κοινωνίας και της οικονομίας.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.