ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η ομιλία του Κ.Βελόπουλου στη Βουλή: «Είστε αναξιόπιστοι – Έχετε μεταλλαχθεί» (βίντεο)

Η ομιλία του Κ.Βελόπουλου στη Βουλή: «Είστε αναξιόπιστοι – Έχετε μεταλλαχθεί» (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε στην Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του σ/ν Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

«Ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαχείριση των αποβλήτων – Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/851 και 2018/852 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Μαΐου 2018 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ περί αποβλήτων και της Οδηγίας 94/62/ΕΚ περί συσκευασιών και απορριμμάτων συσκευασιών, πλαίσιο οργάνωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, διατάξεις για τα πλαστικά προϊόντα, επείγουσες διατάξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, χωροταξικές – πολεοδομικές και ενεργειακές ρυθμίσεις».

Ολόκληρη η ομιλία του:

«Θα ήθελα να αναφερθώ στην μπίζνα που λέγεται ανακύκλωση. Αυτή η μπίζνα στοιχίζει 1 δις ευρώ!! Και είναι τεράστια μπίζνα! Και δεν είναι κακό να κάνεις μπίζνες, κακό όμως είναι να νομοθετεί η κυβέρνηση για να κάνουν μπίζνες οι επιχειρηματίες. Δια της νομίμου οδού κάνουν ό,τι θέλουν. Το ν/σ προβλέπει ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε δασικές εκτάσεις. Μα δεν καταλαβαίνω γιατί να γεμίσουμε με ανεμογεννήτριες τη χώρα; Για να κάνει λεφτά η Γερμανία; Και εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν κατασκευάζουμε εμείς ανεμογεννήτριες;

Αλλά δεν είστε άξιοι ούτε γι’ αυτό. Και σαν να μην φτάνει αυτό, το ΣτΕ αποφάσισε ότι στις καμμένες εκτάσεις θα στήνονται ανεμογεννήτριες. Και τα απόβλητα των ανεμογεννητριών μετά από μερικά χρόνια πού θα τα πάτε; Αλλά, ξέχασα, το 2034 οι περισσότεροι από εσάς δεν θα είστε εδώ. Ο πρωθυπουργός μπορεί να μην υπάρχει ως πολιτικό πρόσωπο. Θα υπάρχει όμως Ελλάδα, κύριοι. Θα συνεχίσει να υπάρχει Ελλάδα. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν Έλληνες. Επίσης, το τέλος ταφής δεν μας λέτε ποιος θα το πληρώσει. Πώς θα επιλεγούν οι ιδιωτικές εταιρείες που θα επεξεργάζονται τα απόβλητα; Θα γίνεται κάποιος διαγωνισμός ή θα γίνεται απ’ ευθείας ανάθεση;

Επίσης, έχουμε την ιδιωτικοποίηση του δικτύου διανομής ρεύματος. Μα αυτό οδήγησε στην αύξηση της τιμής του ρεύματος. Αυξήθηκε, δε, τόσο πολύ ώστε προκάλεσε την παρέμβαση της ΡΑΕ. Κύριοι, αποτύχατε με την ΔΕΗ, και την κλείσατε. Πάντα αυτό κάνατε. Και αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για τις ανεμογεννήτριες, δεν θα έπρεπε να έχετε πουλήσει τη ΛΑΡΚΟ, γιατί φτιάνει το πρώτο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι ανεμογεννήτριες. Σε ένα βουνό για να πάνε οι ανεμογεννήτριες θα πρέπει να προχωρήσετε σε κοπή των δέντρων. Πώς θα περάσει το φορτηγό που θα μεταφέρει τις έλικες όταν αυτές είναι μήκους 50 μέτρων;

Άρα πρέπει να ξηλωθεί το δάσος, που είναι πνεύμονας ζωής για την χώρα μας. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι ακριβώς νομοθετείτε εδώ. Και επειδή θέλω να αναφερθώ στην οικονομία, θα σας πω ότι κάνετε λάθη τεράστια.

https://twitter.com/velopky/status/1417442418446807040

Απορώ πώς οι φιλότιμοι βουλευτές της ΝΔ στηρίζουν τη φαύλη πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία. Χαίρεστε στη ΝΔ γιατί πήρατε 4 δις ευρώ δανεικά. Μα έχετε ήδη απωλέσει 16 δις το 2020 από το έλλειμμα και άλλα 12 δις το πρώτο εξάμηνο του 2021. Πώς είναι δυνατόν να χαίρεστε;

Και έρχεται η ΝΔ και μας μιλά για ανάπτυξη, ενώ στην πραγματικότητα είναι ξεπούλημα! Και χαιρόσασταν στη ΝΔ για τις προβλέψεις του ΔΝΤ, που κάνει λόγο για ανάπτυξη 3,3% φέτος και εκτόξευση στο 5,4% το 2022. Είστε με τα καλά σας; Ξέρετε που οφείλετε η «εκτόξευση»; Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Άρα δεν έχουμε ανάπτυξη μεσω της παραγωγής πλούτου.

Αυτή δεν είναι πραγματική ανάπτυξη. Δεν είναι ανάπτυξη από επενδύσεις. Είναι πλασματική ανάπτυξη. Εσείς παίρνετε δάνεια, τα δίνετε στους «φίλους» σας, δίνετε όσα μπορείτε περισσότερα και στο τέλος, όταν τα δανεικά με τους τόκους θα φτάσουν τα 70 δις ευρώ, θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οδηγείτε πάλι τη χώρα σε μνημόνιο. Αυτή την φορά θα υπαχθεί στον γερμανικό ESM. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για τους Έλληνες. Και εσείς θα επιχειρήσετε να κρυφτείτε πίσω από την πανδημία. Αλλά δεν θα φταίει γι’ αυτό η πανδημία θα φταίει η κακή πολιτική σας. Περιμένατε θετικές αξιολογήσεις από τον Fitch και το ΔΝΤ, αλλά σας ήρθαν αρνητικές! Η οικονομική αποτυχία σας δεν μπορεί να κρυφτεί διεθνώς όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ.

Χάρηκα όμως γιατί το ΔΝΤ στην έκθεσή του κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας μιας BAD BANK. Είναι αυτό που φωνάζουμε εδώ και 1,5 χρόνο να κάνετε, σας υποβάλλουμε προτάσεις, για να μην χάσουν τα σπίτια τους οι Έλληνες, κατά τα πρότυπα της Αμερικής στις δεκαετίες του ’30 και του ’40, αλλά δεν μας ακούτε. Και ήρθε το ΔΝΤ και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης. Κάντε το επιτέλους για να σωθούν τα σπίτια των
Ελλήνων.

Κάνετε λάθη και με τους επενδυτές, που είναι όλοι κρατικοδίαιτοι και δεν έχουν αφήσει από περίπτερο μέχρι διυλιστήριο. Ο Λάτσης αγόρασε το Ελληνικό έναντι 915 εκατ. ευρώ!! Και ήδη η LAMDA έχει προπωλήσει διαμερίσματα έναντι 700 εκατ. ευρώ!, ενώ από τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών και το ομολογιακό έχει εισπράξει 2,6 δις ευρώ. Τέτοιες business αποικιοκρατικού χαρακτήρα μόνο σε Αφρικανικές χώρες γίνονται. Και συμφωνήσατε σε αυτοί και οι τρεις: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Γιατί είστε ίδιοι! Γι’ αυτό και θα συγκυβερνήσετε. Έρχεται η τρικομματική συγκυβέρνηση, που θα εντέλλεται κατ’ ευθείαν από την Γερμανία.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=_Ca7vqlK8k0

Εκπονήσατε το πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων εστίασης μέσω ΕΣΠΑ. Το κεφάλαιο του προγράμματος είναι 330 εκατ. ευρώ και από την έναρξη των αιτήσεων στις 14 Μαΐου έως σήμερα έχουν υποβληθεί 30.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν επιδοτηθεί μόνο 400 με 7,5 εκατ. ευρώ. Ερωτώ λοιπόν, με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή των επιχειρήσεων; Με κομματικά κριτήρια; Και πού οφείλονται οι καθυστερήσεις;

​​​​​​​Πολύ εύκολα, δε, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι έχει δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ αυτών που έλαβαν την επιδότηση και εκείνων των οποίων εκκρεμεί η εκταμίευση, καθώς και ότι το πρόγραμμα -που είναι κεφάλαιο εκκίνησης- καθυστερεί, εν οι επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους, άρα η εστίαση θα καταστραφεί. Αυτό σημαίνει ότι 600.000 εργαζόμενοι θα βγουν στην ανεργία και θα πεινάσουν οικογένειες.

Υπογράφετε συμβάσεις και απ’ ευθείας αναθέσεις. Μέσα σε 16 μήνες έχετε δώσει σε απ’ ευθείας αναθέσεις σε κολλητούς σας σχεδόν 2 δις ευρώ! Από τον Μάριο του ’21 με το Ν. 4782/2021 αυξήσατε το ανώτατο όριο των συμβάσεων, για έργα κατά 200%, ειδικά για έργα που αφορούν τους λαθρομετανάστες οι απ’ ευθείας αναθέσεις φθάνουν ακόμα και το 1 δις, και για συμβάσεις αγαθών υπηρεσιών και μελετών κατά 50%.

Τρανό παράδειγμα των λανθασμένων επιλογών σας είναι η SKY EXPRESS, Η AEGEAN. Όσο για την ELLINAIR στην Βόρειο Ελλάδα, δεν προχωρήσατε στην επιδότηση των 9 εκατ. ευρώ Που η ELLINAIR είναι κόσμημα για την Β.Ελλάδα. Που συνδέει τη Β.Ελλάδα με τη Νότια Ελλάδα. Για να μην αναφερθώ στα ξενοδοχεία που χρεωκοπούν και θα έρθουν οι ξένοι να τα αγοράσουν κοψοχρονιά. Ακόμα και πολιτικοί έχουν πάει στην Πάρο και στη Μύκονο και
αγοράζουν χρεωκοπημένα ξενοδοχεία. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουν ξενοδοχεία και στην Χαλκιδική και αλλού!

Προειδοποιούμε: Έρχεται κυριολεκτικά σεισμός στην παγκόσμια οικονομία. Η ύφεση θα είναι πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης. Η ανεργία και ο πληθωρισμός θα εκτιναχθούν. Θα υπάρξει έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, σε βαθμό τέτοιο που θα θυμίζει την περίοδο της κατοχής ή τις ημέρες της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού. Είναι ανάγκη να στηριχτεί η αγροτική οικονομία, η κτηνοτροφία για να ζήσουμε τα παιδιά μας.
Αυτή η δήθεν παγκοσμιοποίηση έχει μετατρέψει τις χώρες σε αποικίες χρέους και βορά των ολίγων. Έχει καταστρέψει υγιείς επιχειρήσεις. Έχει οδηγήσει στη φτώχεια την εργασιακή δουλεία, την ανεργία προς όφελος των ισχυρών μονοπωλίων που ανήκουν σε ελάχιστες οικογένειες.

Όσο για τον πρωθυπουργό, αυτός μόλις χθες ανακάλυψε τον πρωτογενή τομέα και βγήκε να μας πει ότι είναι βασικός πυλώνας της ανάπτυξης. Βέβαια τον ανακάλυψε αφού πρώτα σπατάλησε 41 δις ευρώ, ενώ για τον πρωτογενή τομέα έδωσε μόλις 180 εκατ. Σταματήστε επιτέλους να κοροΪδεύετε τους αγρότες.

Δεν παράγουμε τίποτα και εισάγουμε τα πάντα. Παίρνουμε φασόλια από την Κίνα, φακές από τον Καναδά, ρεβύθια από το Μεξικό, λεμόνια από την Αργεντινή, Κουκιά από την Συρία! Μόνο το 22% της κατανάλωσης χοιρινού παράγεται στην Ελλάδα, όταν πριν από 15 χρόνια το ποσοστό ήταν στο 75%. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο δρόμος είναι μονόδρομος. Η στενωπός πρέπει να ανοίξει και μόνο η Ελληνική Λύση μπορεί να το κάνει αυτό, για να
στηριχτεί ο αγρότης και να μην πεινάσουν οι Έλληνες. Ένα πρωί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απαγορεύσει το κάπνισμα. Και πάει ο ελεγκτικός μηχανισμός στο κατάστημα και αν δεν έχει κολλημένη την πινακίδα στην είσοδο και αν δεν υπάρχει βιβλίο καπνίσματος βάσει στον καταστηματάρχη 1.000 ευρώ πρόστιμο. Είστε με τα καλά σας; Βιβλίο καπνίσματος; Μα αυτό είναι σκέτη γραφειοκρατία!

Εμείς, ως Ελληνική Λύση, θα θέσουμε τέρμα στα χαράτσια και τους άδικους φόρους. Θα καταργήσουμε αυτή την εφορία που έχει μετατρέψει τους εφοριακούς σε κυνηγούς κεφαλών, που κυνηγούν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες.

​​​​​​​Σαν σήμερα, κύριοι, είχαμε την εισβολή στην Κύπρο. Κανείς εδώ μέσα δεν είπε ούτε μία κουβέντα. Το θέμα όμως είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν καταλάβει τι έφταιξε για την εισβολή. Έφταιξε ο διχασμός από την επταετία, έφταιξε το πραξικόπημα που έγινε στην Κύπρο, έφταιξε ότι ο χουντικός Ιωαννίδης βασίστηκε στις ΗΠΑ, στήριξε τις ελπίδες του στου Αμερικανούς. Και σήμερα έρχεστε εσείς και διχάζετε τους Έλληνες και βασίζεστε στους Αμερικανούς και δεν μαθάινετε από τα λάθη σας. Έτσι χάθηκε η Κύπρος, έτσι χάσαμε τα εθνικά μας πολλές φορές, έτσι δώσαμε αφορμή στους Τούρκους να εισβάλουν στην Κύπρο.

Αντί να είμαστε ενωμένοι απέναντι στον φασίστα Ερντογάν, διχαζόμαστε σε εμβολιαστές και εχθρο-εμβολιαστές. Το χειρότερο βέβαια είναι καθ’ οδόν! Ήδη η Αζέροι προκαλούν με αναγνώριση των Κατεχομένων της Κύπρου, ενώ το ίδιο κάνει και το Κιργιστάν. Και εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου. Συμφωνείτε να πάμε στην Χάγη που είναι έγκλημα! Γιατί η μερική επήρρεια που συμφωνήσατε με την Ιταλία και την Αίγυπτο θα μας οδηγήσει στην
Χάγη για το Καστελλόριζο. Και σας φωνάζω ακόμα μία φορά: Κάντε τώρα ΑΟΖ με την Κύπρο για να τελειώνουμε μια και καλή με του Τούρκους.

Μιλάτε για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους υγειονομικούς, γιατί έρχονται σε επαφή με κόσμο. Και οι οδηγοί λεωφορείων και ταξί; Δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο; Και ο υπάλληλος της ΕΜΑΚ που απολύθηκε επειδή δεν ήθελε να εμβολιαστεί δεν είναι αδικία αυτό; Μην ανοίγετε κερκόπορτες. Μην σπέρνετε τον διχασμό στους Έλληνες. Κοινός παρονομαστής είναι η εμπιστοσύνης.

Τίθεται θέμα εμπιστοσύνης και εσας ο λαός δεν σας εμπιστεύεται. Είστε αναξιόπιστοι. Έχετε μεταλλαχθεί. Και την μετάλλαξη της ΝΔ σε αριστερίζων κόμμα αλλά και τον διχασμό που ενσπείρει μεταξύ των Ελλήνων μόνο η Ελληνική Λύση θα τον σταματήσει.

Η ζωή μας αλλάζει από εμάς για εμάς. Εμείς θα αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων προς το καλύτερο. Θα τους ενώσουμε. Δεν θα τους διχάσουμε. Εμεις λέμε όχι στις ψευτο-ιδεολογίες αλλά λέμε ναι στον Έλληνα, στον άνθρωπο, με πειθώ, με αγάπη για την πατρίδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.