ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ερώτηση του Α.Μυλωνάκη για τα σκανδαλώδη ποσά προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για προμήθεια μασκών

Ερώτηση του Α.Μυλωνάκη για τα σκανδαλώδη ποσά προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για προμήθεια μασκών

Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, σχετικά με τα σκανδαλώδη ποσά προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για προμήθεια μασκών, ενώ τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας μειώνονται από την κυβέρνηση.

«Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΑΑΥΜ185/17-02-2022 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Υγείας ενεκρίθη δέσμευση πίστωσης ύψους 2.145.380,64€ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για το οικονομικό έτος 2022.

Η δε αιτιολογία που δικαιολογεί το άνω ποσό εμφαίνεται στην περιγραφή ως «ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (COVID-19)», γεγονός το οποίο είναι αόριστο και θίγει κάθε έννοια χρηστής Διοίκησης. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/813/21-02-2022 Απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το άνω ποσό φέρεται να δεσμεύεται προς πίστωση για την υλοποίηση του έργου «Χορήγηση χειρουργικών μασκών ατομικής προστασίας από τα φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Ο κος Μυλωνάκης εξέφρασε πρώτος τις απορίες του σχετικά και αναμένει άμεσα απαντήσεις για τα εξής:

1) Για πόσες μάσκες αντιστοιχεί το δεσμευθέν ποσό που πιστώθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.;

2) Ποιοι είναι οι ανάδοχοι που προμήθευαν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με χειρουργικές μάσκες που αναλογούν στο δεσμευθέν ποσό και ποια η τιμή μονάδος;

3) Έχουν αναρτηθεί και κατατεθεί τα αντίστοιχα παραστατικά προμήθειας των χειρουργικών μασκών και για τα οποία υπάρχει η ισόποση πίστωση;

4) Διατίθεσθε να αποσαφηνίσετε την περιγραφή «ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (COVID-19)», όπως αυτή εμφαίνεται στην απόφαση ανάληψης υποχρέωσης;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AntMylonakis/status/1496463278851203072?t=J0mY2cGY4Xzj8e5LGNAX-Q&s=19

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.