Κ.Βελόπουλος: «Να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία»

Κ.Βελόπουλος: «Να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία»

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις διαπραγματεύσεις για την Τουρκία.

Την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αγροτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, εξέφρασε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φέρνει fast track νομοσχέδια» και έχει εντάξει μέσα στο σχέδιο νόμου και τα μέρτα για τις καταστροφές στην Καρδίτσα. «Όταν μέσα στο καλό βάζεις και το κακό τότε προκαλείς πρόβλημα σε εμάς που αναγκαζόμαστε να ψηφίσουμε “όχι”», ανέφερε ο κ.Βελόπουλος.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου είπε ότι «οι διεθνείς σχέσεις διέπονται από την αμοιβαιότητα. Αναρωτιέμαι», πρόσθεσε, «κατά πόσο αυτή η χώρα είναι φιλική προς εμάς. Γιατί να μιλήσω για τους ανελέητους διωγμούς που έχουν υποστεί οι Βορειοηπειρώτες; Για τις κατασχέσεις των περιουσιών των Βορειοηπειρωτών; Για τους Τσάμηδες; Αν λοιπόν η Αλβανία», συνέχισε, «δίνει βάσεις στους Τούρκους και αν δημιουργεί δομή Πακιστανών στα σύνορά με εμάς, γιατί εμείς θα πρέπει να συζητήσουμε με αυτούς;».

«Η ΝΔ, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, πέτυχε να καθορίσουμε ΑΟΖ με τους Αλβανούς και σήμερα ο Έντι Ράμα προσέφυγε στο συνταγματικό δικαστήριο (που εμείς δεν διαθέτουμε συνταγματικό δικαστήριο, είμαστε η μόνη χώρα) και την κατήργησε την συμφωνία αυτή», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Θα ήθελα πάντως να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί επικοινώνησε με εμάς ο σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ενημερώσαμε, σχετικά με το λουλούδι του Δαρβίνου, το οποίο φύεται μόνο στον Γράμμο και στοιχίζει 50.000 ευρώ το κιλό».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαπραγματεύεται χωρίς να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εθνικά θέματα χωρίς να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Γιατί όταν έρθει ο λογαριασμός στο τέλος, δεν θα τον πληρώσει η ΝΔ, αλλά όλοι οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας ενδεχόμενη συζήτηση για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, είπε ότι αυτό «σημαίνει αφοπλισμό των ελληνικών νησιών».

«Αν το κάνετε αυτό, είναι σαν να κάνετε ό,τι έκανε η Χούντα το 1967 και το 1974 είχαμε την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της πανδημιας και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των κλινών στις ΜΕΘ.

«Έχω εδώ ένα άρθρο που αναφέρεται στην Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, η οποία λέει ότι έχουμε 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε δημόσια και στρατιωτικά νοσοκομεία. Πού είναι οι 1.000 ΜΕΘ που μας λέτε; Από αυτά τα 337 κρεβάτια τα 107 έχουν ήδη διατεθεί σε ασθενείς», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τα 2 εκατ.ευρώ που έδωσε ο Μπακογιάννης για να κάνει τον Μεγάλο Περίπατο, 6 εκατ. ευρώ που δώσατε για τις μάσκες – αλεξίπτωτα στα παιδιά, 20 εκατ. ευρώ που δώσατε στα κανάλια για να σας λιβανίζουν όλη την ημέρα, θα μπορούσαμε να είχαμε άλλα 700 κρεβάτια ΜΕΘ. Ένα κρεβάτι ΜΕΘ στοιχίζει 35.000 – 40.000 ευρώ. Τρέχετε πανικόβλητοι γιατί δεν έχετε ΜΕΘ και δεν μπορείτε να φιλοξενήσετε ανθρώπους που κινδυνεύουν. Παίζετε με τις ζωές ανθρώπων», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.