ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Δεξιά αντεπιτίθεται: Διακήρυξη 16 κομμάτων από 13 χώρες στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ πατρίδος, θρησκείας & οικογένειας

Η Δεξιά αντεπιτίθεται: Διακήρυξη 16 κομμάτων από 13 χώρες στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ πατρίδος, θρησκείας & οικογένειας

Μια νέα μεγάλη δεξιά παράταξη γεννήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το pronews.gr, αλλά πλέον όχι με την συμμετοχή επτά κομμάτων από έξι χώρες, όπως αρχικά είχε υπογραφεί στην αρχική διακήρυξη των ηγετών, αλλά με την συμμετοχή δεκαέξι κομμάτων από δεκατρείς χώρες τα οποία κόμματα προέρχονται από τις τρεις δεξιές ή κεντροδεξιές παρατάξεις το ID, το ECR και και το ΕPP (Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ).

Συγκεκριμένα η διακήρυξη υπογράφεται από οκτώ κόμματα της κοινοβουλευτικής ομάδας ECR, επτά κόμματα της ομάδας ID, και ο Ούγγρος πρωθυπουργό και αρχηγό του Fidesz Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος ανήκε στην ομάδα του Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Αναμφίβολα πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης, καθώς καταφέρνει να πλασσαριστεί στους «μεγάλους» της ευρωπαϊκής δεξιάς.

Συγκεκριμένα την διακήρυξη οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο του Fidesz (Ουγγαρία) και του πολωνικού PiS που είναι κυβερνώντα κόμματα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, το γαλλικό RN της Μαρί ΛεΠεν, η ιταλική Λέγκα του Βορρά του Μάριο Σαλβίνι και η επίσης το ιταλικό κόμμα Fratelli d’Italia, το ισπανικό Vox, τα αυστριακό κόμμα FPÖ, το βελγικό VB, το βουλγαρικό VMRO, το δανικό DF, το φινλανδικό PS, το εσθονικό EKRE, το ολλανδικό JA21 και το PNT-CD της Ρουμανίας και το LLRA της Λιθουανίας.

Αρχικά, οι επτά ηγέτες, Marine Le Pen (Εθνικός Συναγερμός, Γαλλία) Matteo Salvini (Λέγκα, Ιταλία), Κυριάκος Βελόπουλος (Ελληνική Λύση, Ελλάδα), Jeroslaw Kaczynski (Νόμος & Δικαιοσύνη, Πολωνία, κυβερνητικό), Viktor Orban (Fidesz, Ουγγαρία, κυβερνητικό), Georgia Meloni (Αδέρφια της Ιταλίας), Santiago Abascal (VOX, Ισπανία) προχώρησαν στην ιδρυτική διακήρυξη προκειμένου «να υπερασπιστούν την χριστιανική Ευρώπη και την αρχιτεκτονική της κοινωνίας της που βασίζεται στην οικογένεια» και εν συνεχεία υπέγραψαν και οι άλλοι.

Ουσιαστικά δημιουργείται ένας μεγάλο κόμμα ευρωπαϊκό κόμμα ανάμεσα στο κεντρώο ΕΛΚ και στα λοιπά μικρά «σκληρά» δεξιά κόμματα των ID και ECR.

Να πούμε για το τελευταίο, ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και την συνακόλουθη αναγκαστική αποχώρηση της ευάριθμης συντηρητικής ομάδας, έμεινε με τους Πολωνούς ευρωβουλευτές να είναι κυρίαρχοι.

Η αρχική ιδρυτική διακήρυξη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.