ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Βελόπουλος: Ζητά να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά του Γλύξμπουργκ

Η ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως

Κ.Βελόπουλος: Ζητά να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά του Γλύξμπουργκ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή καλεί την υπουργό Εσωτερικών να δρομολογήσει τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε «τα τέκνα του πρόσφατα θανόντα τέως βασιλέα της Ελλάδος να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια».

«Είναι γνωστό ότι ούτε ο ίδιος, ο πρόσφατα θανών τέως βασιλέας της Ελλάδος, ούτε τα τέκνα του έφεραν (και συνεχίζουν ακόμα να μη φέρουν) την ελληνική ιθαγένεια», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και σημειώνει:

«Το φαινόμενο αυτό προκαλεί εύλογες απορίες, καθώς, εκατοντάδες αλλοδαποί αιτούνται και λαμβάνουν υπό προϋποθέσεις την ελληνική ιθαγένεια, μη έχοντας γεννηθεί στην πατρίδα μας. Αντίθετα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πέρα από την όποια θετική ή αρνητική στάση των κομμάτων και των πολιτών επί του πολιτειακού ζητήματος, έχουν τουλάχιστον γεννηθεί στην Ελλάδα από πατέρα που είχε ένα αποδεκτό από την εκάστοτε ιστορική συγκυρία ρόλο στη διοίκηση της χώρας, κατέχοντας νόμιμα το τότε προβλεπόμενο ύψιστο πολιτειακό αξίωμα. Ως εκ τούτου, η επίμονη αποστέρηση της ελληνικής ιθαγένειας από τους απογόνους του τέως βασιλέα, την οποία οι εν λόγω επιθυμούν, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητη και αναπαράγει ανεδαφικά φοβικά σύνδρομα και αστήρικτες προκαταλήψεις, αφού το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αυτό το σκεπτικό, ο Κυριάκος Βελόπουλος καλεί την υπουργό Εσωτερικών να ενημερώσει τη Βουλή «εάν προτίθεται να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να δρομολογήσει τις κατάλληλες διαδικασίες, ώστε τα τέκνα τού πρόσφατα θανόντα τέως βασιλέα της Ελλάδας να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.