Έντονη είναι η κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για πρώτη φορά δύο κόμματα διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στη Βουλή, ο λόγος για την Ελληνική Λύση και τη Νίκη. 

Μια Ελληνική Λύση, η οποία σίγουρα δεν είναι κερδισμένη από την άνοδο της Νίκης, καθώς επί της ουσίας τα δύο κόμματα απευθύνονται στο ίδιο κοινό και αν μέχρι τον περασμένο Μάρτη το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου φαινόταν ότι θα μπει στη Βουλή και θα αυξήσει και σημαντικά τα ποσοστά της η κρίση που υπήρξε με τον Α.Μυλωνάκη της προκάλεσε σημαντικά προβλήματα.

">

Στα προβλήματα αυτά, προστέθηκε και το αστραπιαίο «διαζύγιο» με τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου.

Ενώ είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ Κ.Βελόπουλου και Ν.Νικολόπουλου για να κατέβει ο δεύτερος στην Αχαΐα ως υποψήφιος βουλευτής, εν τέλει του αντιπροτάθηκε ο νότιος τομέας Αθηνών και μάλιστα με επικεφαλής τον Κ.Βελόπουλο.

Αυτό σημαίνει πως αν κερδιζόταν έδρα θα μπορούσε να την κρατήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Οι διαβεβαιώσεις του Κ.Βελόπουλου δεν έπεισαν τον Ν.Νικολόπουλο που θύμισε την περίπτωση Νατσίκα το 2019, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η συνεργασία των δύο κομμάτων.

Η ύπαρξη όμως διαδεδομένου και ισχυρού δικτύου ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το προσωπικό ταλέντο του Κυριάκου Βελόπουλου, την έφερε στο σχεδόν 4,5% και στην αύξηση κατά 60% της κοινοβουλευτικής ομάδας έστω και προσωρινά.

Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν φτάνει, καθώς η Ελληνική Λύση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα έχει πιο χαμηλά ποσοστά στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.