ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview

Σημαντική άνοδος στα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης

«Επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview

Μετά από αρκετό καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε δημοσκόπηση να «επανέρχεται» στην δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία (29,2%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (13,8%),  σε δημοσκόπηση της Interview και συγκεκριμένα στην ερώτηση για τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, η  εκτίμηση της εταιρείας για την εκλογική δύναμη της Νέας Αριστεράς είναι 2,5%.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ενισχύουν τα ποσοστά τους, καθώς το ένα φτάνει στο 12,4% και το ΚΚΕ φτάνει στο 6,8% αντίστοιχα.

Ακολούθως, η Ελληνική Λύση βλέπει σημαντική αύξηση του ποσοστού της (από 4,1% στο 6,5%), ενώ Νίκη και Σπαρτιάτες είναι στο 3,3% και 2% αντίστοιχα.

Έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, παρόλο που άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες απώλειες.

Σε ερώτηση τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν εθνικές εκλογές, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,2%. Η ΝΔ βρίσκεται στο 31,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13% επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση μετά από διαρκή δημοσκοπική κάμψη που τον έδειχνε να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μία διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται κοντά στα όρια του στατιστικού λάθους.

Από ότι φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου (11,8%), συγκεντρώνοντας 12,5%. Το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5% (από το 4,4%), η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%.

Στην πρώτη δημοσκόπηση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά» που καταγράφει η εταιρεία, λαμβάνει ποσοστό 2%, με την εκτίμηση ψήφου να κυμαίνεται ανάμεσα στο 2% και στο 3%.

Στην μέτρηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να είναι πρώτος, διατηρώντας τα ποσοστά του πάνω από 40%, όπως και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις.

Δεύτερος αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 15% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 11%. Παρά την πολιτική σταθερότητα της χώρας, το 32% απάντησε πως δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους τρεις.

Όσον αφορά τη δημοφιλία, παρόλο που οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν πως έχουν αρνητική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (σ.σ. 55,3%), ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να υπερτερεί έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

Το 41,5% έχει θετική/μάλλον θετική άποψη για τον πρωθυπουργό και τον ακολουθεί ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 35,5%.

Από εκεί και πέρα, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης κινούνται περίπου στα ίδια ποσοστά, (σ.σ. 20% και 22,6% αντίστοιχα).

Σημαντική άνοδο σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ο οποίος έχει αυξήσει το ποσοστό δημοφιλίας του κατά 7,4% συγκριτικά με την τελευταία μέτρηση, καταγράφοντας 18,3% από 10,9%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναλυτικά τα ποσοστά δημοφιλίας:
Μητσοτάκης: 41,5% (από 49,7%)
Κουτσούμπας: 35,5% (από 28,7%)
Ανδρουλάκης: 22,6% (από 18,3%)
Κωνσταντοπούλου: 21,1%
Κασσελάκης: 20%
Βελόπουλος: 18,3% (από 10,9%)
Νατσιός: 9,8%
Στίγκας: 3,8%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.