ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έσβησαν τα φώτα» στη Βουλή όταν ο Κ.Βελόπουλος ζήτησε να μάθει πόσα ελικόπτερα γλίτωσαν από την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο

Είναι «απόρρητα στοιχεία» λένε για να κρύψουν την ανεπάρκεια ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ

«Έσβησαν τα φώτα» στη Βουλή όταν ο Κ.Βελόπουλος ζήτησε να μάθει πόσα ελικόπτερα γλίτωσαν από την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κ.Βελόπουλος ζήτησε να μάθει πόσα ελικόπτερα γλίτωσαν από την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο και απαίτησε με ερώτησή του στην Βουλή να δοθούν επίσημες απαντήσεις.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι το ΥΠΕΘΑ, δεν του ΑΠΑΝΤΗΣΕ με την δικαιολογία πως αυτά τα στοιχεία είναι «Απόρρητα»!

Με λίγα λόγια εάν… υποθετικά χάθηκε η μισή Αεροπορία Στρατού, στον βυθό της λίμνης Κάρλα, θα το μάθουμε επισήμως όταν κάποτε αποχωρήσει από την εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μέχρι τότε αυτό θα αποκρύβεται.

Η ερώτηση που κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ, Οι πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν τη Θεσσαλία, ανέδειξαν την περιορισμένη ικανότητα έρευνας και διάσωσης των ελικοφόρων πτητικών μέσων (ελικόπτερα) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τα δεδομένα λοιπόν, διαπιστώθηκε ισχνή δυνατότητα επέμβασης αυτών προς μετακίνηση πολιτών σε ασφαλές σημείο από πλημμυρισμένες περιοχές, λόγω ανεπάρκειας τόσο σε αριθμό πτητικών μέσων όσο και σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα υπαρχόντων.

Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητο, όπως η ισχύς της έρευνας – διάσωσης των ελικοφόρων πτητικών μέσων (ελικόπτερα) των ΕΔ είτε να επαυξηθεί με πρόσκτηση νέων αντίστοιχων ή βελτιωμένων πτητικών μέσων είτε να διασφαλιστεί ουσιαστικά κι όχι θεωρητικά η σταθερή και συνεχή συντήρηση των υφισταμένων, ώστε να επέλθει στο στράτευμα η απρόσκοπτη και πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα του συνόλου των πτητικών μέσων αυτής της κατηγορίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε πόσα ελικοφόρα πτητικά μέσα (ΑΒ-206, UH-1H Huey, B-212, CH-47D Chinook, ΝΗ-90) διαθέτει ο Στρατός Ξηράς και πόσα από αυτά βρίσκονται σε κατάσταση 24ωρης επιχειρησιακής ικανότητας;

2. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε πόσα ελικοφόρα πτητικά μέσα (A-109E Power, B-212, AB-205, AW-109 TREKKER) διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και πόσα από αυτά βρίσκονται σε κατάσταση 24ωρης επιχειρησιακής ικανότητας;

3. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε πόσα ελικοφόρα πτητικά μέσα (AB 212 ASW, S70B Aegean Hawk, Alouette ΙΙΙ) διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό και πόσα από αυτά βρίσκονται σε κατάσταση 24ωρης επιχειρησιακής ικανότητας;

Παρακαλώ όπως μου χορηγηθούν επίσημα έγγραφα, στα οποία εμφαίνονται οι απαντήσεις στα αιτήματά μου

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ»

Η απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η ακόλουθη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης και Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων, σας γνωρίζω ότι τα υπόψη στοιχεία επιχειρησιακής ετοιμότητας, των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρουν βαθμό ασφαλείας «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η κοινοποίησή τους με την παρούσα διαδικασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.