Euronews: Αντιμέτωπη με τις Βρυξέλλες φέρνει την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τι αναφέρει το άρθρο του Euronews

Euronews: Αντιμέτωπη με τις Βρυξέλλες φέρνει την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη το σκάνδαλο των υποκλοπών

Το Euronews αναφέρεται σε ρεπορτάζ του στην ευρωπαϊκή διάσταση του σκανδάλου των υποκλοπών που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Το άρθρο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Βρυξέλλες και Αθήνα βρίσκονται σε εντεινόμενη διαμάχη», στην προσπάθεια των ευρωπαϊκών οργάνων να διερευνήσουν κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση παραβίασε θεμελιώδεις κανόνες και δικαιώματα της κοινής ευρωπαΐκης νομοθεσίας.

Στο εν λόγω κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά στην υπόθεση της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, την αποπομπή του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και στις αστείες δικαιολογίες Μητσοτάκη περί «νόμιμης αλλά πολιτικά μη αποδεκτής παρακολούθησης».

Επίσης, θίγεται το ζήτημα της αδιανόητης παρέμβασης του πρέσβη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ιωάννη Βραΐλα, όπου σε απαντητική επιστολή του στην Κομισιόν για τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις για τη χρήση του predator αλλά συμβούλευσε (!) την Κομισιόν να αποφύγει στο μέλλον να υιοθετεί επί λέξει δημοσιεύματα από Μέσα που δεν διακρίνονται για την αντικειμενικότητά τους!

Τέλος, αναφορά γίνεται και στην παρέμβαση της Ολλανδής ευρωβουλευτή Σόφι ιντ’ Φελ, όπου η ευρωβουλευτής επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «το σκάνδαλο των υποκλοπών αφορά την Ευρώπη και μάλιστα πολύ» αλλά και στην πρόσφατη παρέμβαση των Ευρωσοσιαλιστών, με την επικεφαλής τους Ιράτσε Γκαρσία να θίγει την ανάγκη άμεσης πολιτικής αλλαγής στη χώρα μετά το ξέσπασμα του «ελληνικού Watergate»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.