Ευτελισμός της κοινωνίας: Ένας στους τρεις αναγκάστηκε να αγοράσει από το «καλάθι της φτωχής νοικοκυράς»

Στις καλένδες οι «καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» ενώ τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο

Ευτελισμός της κοινωνίας: Ένας στους τρεις αναγκάστηκε να αγοράσει από το «καλάθι της φτωχής νοικοκυράς»

Την πλήρη διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας δείχνουν τα αποτελέσματα από την χρήση του “καλαθιού του φτωχού” καθώς έφτασε το 30% των πολιτών να αγοράζει κάποιο από τα προϊόντα που βρίσκονται εντός αυτού για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια ακόμα και κερδίζει μόλις κάποια ευρώ!

Η πανδημία διέλυσε την οικονομική διάρθρωση και τα επιδόματα είναι η πολιτική της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη και τώρα αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Εκεί θέλησε να οδηγήσει τον κόσμο. Τώρα ποιος θυμάται τις προεκλογικές δεσμεύσεις για τις “καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας”; Αυτά είναι για τα “δικά τους παιδιά” που μέσω συνεχών σκανδάλων δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.

Και μετά έρχονται δημοσκοπήσεις να πουν ότι πρώτο κόμμα είναι αυτή η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη!

Έτσι ένας στους τρεις καταναλωτές έκανε χρήση του «καλαθιού του νοικοκυριού» σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Marc που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, το 36,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγόρασε από τα προϊόντα που περιέχει το καλάθι του νοικοκυριού στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το 36,5% ανέφερε ότι δεν αγόρασε και το 25,7% είπε ότι είδε τη σχετική σήμανση στα καταστήματα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 58,7% ανέφερε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δεν μπορεί να συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε το 38,3% των ερωτηθέντων.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Marc η ακρίβεια είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο -και με μεγάλη διαφορά από το επόμενο- πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το 68,8% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών μπορεί να προκαλέσει το μεγαλύτερο κόστος για την κυβέρνηση, έπεται το θέμα των παρακολουθήσεων με 12,5% και ακολουθούν η εγκληματικότητα και το θέμα Πάτση.

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, το 49,5% υποστηρίζει ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, ενώ το 29,8% δηλώνει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να πληγεί η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Marc έδειξε προβάδισμα 8 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%. Να σημειωθεί ότι στην μέτρηση του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 8,7%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.