ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Γεραπετρίτης: Στις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν για πρωθυπουργό

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας ξεκαθάρισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Γ.Γεραπετρίτης: Στις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν για πρωθυπουργό

Το κεντρικό δίλημμα των επόμενων εθνικών εκλογών έθεσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που δεν είναι άλλο από την εκλογή πρωθυπουργού, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, «Max FM 93,4».

Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός είναι πάρα πολύ θεσμικός, αντίθετα με ό,τι κατά κανόνα συμβαίνει στην ελληνική πολιτική ιστορία και θεωρεί πως ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα είναι επιταγή» είπε ότι κάλπες θα στηθούν νωρίτερα  «στο μέτρο που δεν υπάρχει κρίσιμο εθνικό θέμα». Αν αυτό το έκτακτο γεγονός δεν συμβεί, «θα πάμε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας», όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ειδικότερα, το, κατ’ αυτόν, κεντρικό δίλημμα των επόμενων εθνικών εκλογών έθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που δεν είναι άλλο από την εκλογή πρωθυπουργού, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, «Max FM 93,4».

Για τα μέτρα ελάφρυνσης, μετά την παρατήρηση ότι από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχουν δοθεί 51 δισ., διαβεβαίωσε πως όσο υπάρχει αυτή η κρίση, η κυβέρνηση θα στηρίζει εκείνους που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά, για το διακύβευμα των εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε διχαστικό λόγο ούτε σε πολιτική τοξικότητα. Θα παραμείνουμε πιστοί στο δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, στην ατζέντα μας -κι αυτήν θα θέσουμε στην κρίση των πολιτών. Έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση τους, οι επόμενες εκλογές είναι εκλογές για την ανάδειξη πρωθυπουργού. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για πρωθυπουργό και σε αυτήν την επιλογή υπάρχουν πολύ νωπές οι εικόνες της δικής μας διακυβέρνησης όσο και της προηγούμενης».

Με άλλα λόγια, «οι πολίτες θα μπορέσουν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της δικής μας διακυβέρνησης σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης. Να αξιολογήσουν τι από εκείνα που η κάθε κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά, υλοποιήθηκε. Ποια κυβέρνηση πήγε λίγο πιο μπροστά τη χώρα και κυρίως ποια είναι η κυβέρνηση που εμπιστευόμαστε για να φέρει τη χώρα στο πεδίο που της αξίζει. Εμείς έχουμε κάνει πολλά στο πεδίο των εθνικών συμφερόντων, επίσης στο κομμάτι της οικονομίας, της εργασίας, της κοινωνίας».

Και στο ερώτημα για τον εκλογικό νόμο, είπε ότι «δεν πρόκειται να φτιάξουμε χρόνο εκλογών όπως μας βολεύει, δεν πρόκειται να έχουμε νέο εκλογικό σύστημα όπως μας συμφέρει. Θα παραμείνουμε πιστοί στους όρους του πολιτικού παιχνιδιού, όπως τους ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ σε άλλο ερώτημα, για το χρόνο διεξαγωγής ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών ειδικότερα, διευκρίνισε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των ευρωεκλογών είναι ένα θέμα που ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από τα κράτη μέλη. Ο χρόνος διεξαγωγής εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών καθορίσθηκε από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις», διεμήνυσε ακόμη. Ερωτηθείς δε, για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, είπε ότι «είναι πολύ μακρινό το σενάριο». Εξήγησε δε, πως το κυβερνών κόμμα θα αναζητήσει την αυτοδυναμία και, αναλόγως της θέσης που θα του δώσει ο ελληνικός λαός, «θα αναζητήσουμε τις συνθέσεις εκείνες για να πορευθούμε με ασφάλεια και κυρίως για το συμφέρον της χώρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.