ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Μουλκιώτης: «Πρωταθλητές» στη φτώχεια οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα – «Το 43,4% δεν μπόρεσαν να φύγουν διακοπές»

«Η σειρά των αρνητικών δεικτών που βρίσκουν την Ελλάδα σε θέση "κορυφής" δεν έχει τέλος»

Γ.Μουλκιώτης: «Πρωταθλητές» στη φτώχεια οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα – «Το 43,4% δεν μπόρεσαν να φύγουν διακοπές»

Ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης, τόνισε σε δήλωσή του πως «η σειρά των αρνητικών δεικτών που βρίσκουν την Ελλάδα σε θέση “κορυφής” δεν έχει τέλος. Αυτή τη φορά “πρωταγωνιστούμε” για την αδυναμία των εργαζομένων να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε διακοπές».

Παράλληλα, τόνισε πως «σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου για το 2020, η χώρα μας, με 43,4% (αντί 41,3% το 2019), κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να φύγουν διακοπές για μια εβδομάδα, παρά το ότι εργάζονται, ενώ η κρίση του κόστους ζωής που βιώνουμε φέτος, αναμένεται να αυξάνει περαιτέρω το εν λόγω ποσοστό».

«Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι το διάλειμμα από την εργασία και οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια. Αντιθέτως, αποτελούν μέσο διασφάλισης της υγείας και της ευημερίας των εργαζομένων και των οικογενειών τους» αναφέρει ο Γ. Μουλκιώτης και καταλήγει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνουν την ζωή. Όχι με “επιταγές” και επιδόματα, αλλά στηρίζοντας τους με αποτελεσματικά μέτρα που θα αμβλύνουν την κρίση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων και κυρίως προστατεύοντας και ενισχύοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.