Γ. Ραγκούσης: «Ζούμε το αδιανόητο που μας επιτρέπει να πούμε ότι ζούμε τις πιο μαύρες μέρες της Ελληνικής Δημοκρατίας»

Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή αυτής της αθλιότητας που εξελίσσεται στον δημόσιο βίο της χώρας

Γ. Ραγκούσης: «Ζούμε το αδιανόητο που μας επιτρέπει να πούμε ότι ζούμε τις πιο μαύρες μέρες της Ελληνικής Δημοκρατίας»

Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «ενορχηστρωτή αυτής της αθλιότητας που εξελίσσεται στον δημόσιο βίο της χώρας».

«Για τη ΝΔ ως σύνολο και για την Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει ένα δίλημμα, θα αποδειχθεί εάν η ΝΔ έχει αποφασίσει να είναι και να παραμένει το κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής ή αν έχετε αποφασίσει να τη μετατρέψετε στην πραγματικότητα σε καταφύγιο για την υπόθαλψη εγκληματιών κατά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε πως είναι «αδιανόητο, το οποίο ουσιαστικά μας επιτρέπει δυστυχώς να πούμε ότι ζούμε τις πιο μαύρες μέρες της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας με αποκλειστικά δική σας ευθύνη».

Ο ίδιος διερωτήθηκε «γιατί ζούμε τις πιο μαύρες μέρες της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης και κ. Πικραμένε;»

Ο Γιάννης Ραγκούσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό επισήμανε αιχμηρά «μία κουβέντα λοιπόν προς τον Κ. Μητσοτάκη, τον ενορχηστρωτή και αυτής της αθλιότητας που εξελίσσεται στον δημόσιο βίο της χώρας: Κάτω τα χέρια του, κάτω τα βρώμικα χέρια του, από τον κ. Ράμμο και από τα μέλη της ΑΔΑΕ».

Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζούμε το αδιανόητο.

Ζούμε το αδιανόητο το οποίο ουσιαστικά μας επιτρέπει δυστυχώς να πούμε ότι ζούμε τις πιο μαύρες μέρες της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας με αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Γιατί ζούμε τις πιο μαύρες μέρες της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αντιπρόεδρε της κυβέρνησης και κ. Πικραμένε;

Για τον απλούστατο λόγο ότι με τον πλέον επίσημο πια τρόπο, επίσημο από πλευράς κράτους, από τα έγγραφα και τις αποφάσεις της πλέον επίσημης δημοκρατικής Αρχής, της Ανεξάρτητης Αρχής γι’ αυτήν την υπόθεση της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, έχουμε επιβεβαίωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης , προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτό το εγκληματικό δίκτυο που οργάνωσε και λειτούργησε μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, λειτουργώντας και χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ, προέβη σε μία σειρά από παράνομες παρακολουθήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανάλογα την περίπτωση, πολιτικών αντιπάλων, υπουργών, δημοσιογράφων, Επιτελών Ανωτάτων Αξιωματικών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό είναι τόσο βαρύ και πολιτικά και θεσμικά και συνταγματικά και ιστορικά, που για να το συνειδητοποιήσει κανείς αρκεί να βάλει στο μυαλό του, να θέσει στον εαυτό του αυτό το εξής ρητορικό ερώτημα:

Θα μπορούσαμε ποτέ να ακούσουμε ότι ο Μακρόν, ο Σολτς, ο Σάντσεθ, ως Πρωθυπουργοί ή Πρόεδροι των χωρών τους και των κυβερνήσεων τους παρακολουθούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους μέσα από παράνομες υποκλοπές, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών τους ή και τους Υπουργούς τους;

 Και ακόμη χειρότερα θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι έμενε ατιμώρητο από τα ίδια τους σε τελικά ανάλυση τα Κόμματα;

Είναι βέβαιο πως δεν μπορούμε και δεν θα μπορούσαμε ποτέ κάτι τέτοιο να το διανοηθούμε, ενώ βεβαίως θα μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει ο Ερντογάν, θα μπορούσε να κάνει ο Πούτιν, θα μπορούσε να κάνει ο Όρμπαν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η αντιστοίχιση, η κατάπτυστη αντιστοίχιση για τον Κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

Και βεβαίως πια από την ώρα που εμείς αποφασίσαμε να υποβάλουμε αυτή την πρόταση δυσπιστίας το βάρος πέφτεις τις πλάτες των βουλευτών της ΝΔ, των σημερινών βουλευτών της ΝΔ, για τους οποίους πραγματικά υπάρχει ένα ερώτημα, απάντηση θα έχουμε σε λίγες ώρες:

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ενοχή τους, μέχρι τι είναι αυτό το οποίο μπορεί να ανεχτούν, μέχρι πού μπορεί να φτάσει για όσες ή όσους δυστυχώς διαθέτουν ελαστική συνείδηση;

Μέχρι τι μπορούν ανεχτούν, αν μπορούν και το δηλώσουν με την ψήφο τους ότι μπορούν να ανεχτούν να έχουν Πρόεδρο στο κόμμα τους και Πρωθυπουργό στη χώρα έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα πια διέπραξε αυτά τα πολιτειακά και ποινικά κακουργήματα και δεν μιλάω για άλλον παρά για τον Κ. Μητσοτάκη, να τον χαίρεστε κ. Πικραμένε.

Για τη ΝΔ ως σύνολο και για την Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει ένα δίλημμα, το είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη μέρα που συζητήσαμε γι΄ αυτό το θέμα τον Αύγουστο από αυτό εδώ το βήμα:

Θα αποδειχθεί εάν η ΝΔ έχει αποφασίσει να είναι και να παραμένει το κόμμα που ίδρυσε, το συντηρητικό, το φιλελεύθερο κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής ή αν έχετε αποφασίσει να τη μετατρέψετε στην πραγματικότητα σε καταφύγιο, ένα καταφύγιο για την υπόθαλψη εγκληματιών κατά του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Και μία τελευταία κουβέντα:

Επειδή εξελίσσεται τις τελευταίας ημέρες και ένα ακόμη ανοσιούργημα, εξελίσσεται ένας συστηματικός και δημόσιος προπηλακισμός με ενορχηστρωτή κι εδώ τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη κατά του κ. Ράμμου και των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής.

Μία κουβέντα λοιπόν προς τον Κ. Μητσοτάκη, τον ενορχηστρωτή και αυτής της αθλιότητας που εξελίσσεται στον δημόσιο βίο της χώρας :

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτω τα χέρια του, κάτω τα βρώμικα χέρια του, από τον κ. Ράμμο και από τα μέλη της ΑΔΑΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.