ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Βαρουφάκης: «Θα καταψηφίσουμε κάθε συγκυβέρνηση, αν δεν υπάρξει συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα»

Λέει όχι σε λάιτ έκδοση της “Μητσοτάκης ΑΕ”

Γ.Βαρουφάκης: «Θα καταψηφίσουμε κάθε συγκυβέρνηση, αν δεν υπάρξει συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα»

Χωρίς προεκλογική συζήτηση και συμφωνία δεν συμμετέχει σε συγκυβέρνηση ξεκαθαρίζει από τη 86η ΔΕΘ, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως τόνισε στην συνέντευξη τύπου, «δεν υπάρχει για το ΜέΡΑ25 προοδευτική κυβέρνηση χωρίς προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα η εκπόνηση του οποίου μόνο προεκλογικά μπορεί να γίνει».

Υπογράμμισε μάλιστα, πως δεν θέλει να ξανακούσει για προοδευτική κυβέρνηση από όσους αρνούνται να συζητήσουν πριν τις εκλογές για το τι σημαίνει στην πράξη «προοδευτική διακυβέρνηση».

Κάλεσε μάλιστα, όσους μιλούν για αυτήν, να απαντήσουν σε μια σειρά θεμάτων όπως:

«Θα εθνικοποιήσουμε τη ΔΕΗ;
Θα επενδύσουμε το μεγαλύτερο μέρος του Ταμείου Ανάκαμψης σε φωτοβολταϊκά στις ταράτσες, σε θερμικές αντλίες αντί για καυστήρες, σε πλωτές ανεμογεννήτριες και σε πράσινο υδρογόνο;
Θα βάλουμε οριστικό τέλος στις εξορύξεις και στα χρυσωρυχεία;
Θα πάμε τον ΦΠΑ στο 15% και τον φόρο μικρών επιχειρήσεων στο 10%, ανεβάζοντας παράλληλα τον φόρο των μεγάλων στο 30%;
Θα καταργήσουμε την ψευτο-αγορά κόκκινων δανείων, τον «Ηρακλή», ώστε να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και να μπει φρένο στα αρπακτικά ταμεία;
Θα αποσυνδέσουμε τις συντάξεις από τον χρηματιστηριακό τζόγο;
Θα εφαρμόσουμε το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ το οποίο χωρίς εξευτελιστικά voucher επιτρέπει δωρεάν ψηφιακές δημοσιονομικές συναλλαγές, φοροαπαλλαγές και μόνιμη ενίσχυση των ευάλωτων μέσα από βασικό εισόδημα;
Θα απαγορεύσουμε την παρακολούθηση ελλήνων πολιτών χωρίς την έγκριση της ΑΔΑΕ;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε δε, πως το ΜέΡΑ25 θα καταψηφίσει κάθε συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προεκλογικό πρόγραμμα. «Θα τους καταψηφίσουμε με τη συνείδηση ήσυχη καθώς το ΜέΡΑ25 δεν ασπάζεται το δόγμα της κυβερνησιμότητας. Λέμε ευθαρσώς: Καλύτερα να μην σχηματιστεί κυβέρνηση παρά να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που, έτσι-χωρίς-πρόγραμμα, θα κυβερνά ως λάιτ έκδοση της “Μητσοτάκης ΑΕ”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.