ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γιατί πίσω από το ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Σ.Κασσελάκη βρίσκεται ένας πολύ χαρούμενος Α.Τσίπρας

Ο πρώην πρωθυπουργός θα επιστρέψει πίσω σε ένα κόμμα το οποίο ονειρεύονταν να το δημιουργήσει ο ίδιος

Γιατί πίσω από το ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Σ.Κασσελάκη βρίσκεται ένας πολύ χαρούμενος Α.Τσίπρας

Μέσα στον πολιτικό θόρυβο και όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε απαρατήρητη η στάση του Αλέξη Τσίπρα σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις-διαγραφές των στελεχών της «παλιάς» πτέρυγας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόλυτα σύμφωνος με αυτές για έναν πολύ απλό λόγο:

Θεωρεί τα συγκεκριμένα στελέχη ως τους βασικούς υπεύθυνους για την πολιτική του ήττα, όπως επίσης θεωρεί πως αν δεν ήταν αυτός, η συγκεκριμένη αριστερή πτέρυγα δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κυβερνώσα παράταξη όπως έγινε το 2015-2019.

Με λίγα λόγια θεωρεί πως του έκαναν μεγάλη ζημιά και τους πρόσφερε μεγάλο όφελος.

Ο ίδιος ήθελε να απευθυνθεί σε έναν πιο κεντρώο εκλογικό ακροατήριο γιατί γνώριζε πως για να ξαναγίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να διευρυνθεί η εκλογική του βάση.

Το θαύμα αυτό έγινε λόγω Αλέξη Τσίπρα μία φορά. Δεν μπορούσε όμως να επαναληφθεί ξανά, γιατί πλέον οι πολίτες ήξεραν τι μπορούσαν να περιμένουν από τα λεγόμενα αριστερά στελέχη, ή μάλλον κατάλαβαν τι σημαίνει Αριστερά παλαιού τύπου.

Ο ίδιος λοιπόν αν και το επιθυμούσε να κάνει αυτός τις διαγραφές, δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καθοδηγούμενος από παλιά στελέχη, ανήκοντες στον Αλέξη Τσίπρα και σε συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο, «καθάρισε» ολοκληρωτικά το κόμμα.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε μέσω του Στέφανου Κασσελάκη, ότι δεν μπορούσε να κάνει πριν ο ίδιος.

Ο Σ.Κασσελάκης είναι το ιδανικό πρόσωπο για να προχωρήσει στην εκδίωξη όλων των νεοκομμουνιστικών στελεχών, που φοβίζουν την μεσαία τάξη.

Είτε για τις φορολογικές τους πεποιθήσεις πως όποιος έχει εισόδημα 6.000 ευρώ ζει σαν τους… Ροκφέλερ, είτε για τις απόψεις τους για τα εθνικά θέματα που προκαλούν τρόμο στην πλειοψηφία των πολιτών.

Φυσικά και η άποψη που είχαν για τους ελεύθερους επαγγελματίες έπαιξε καίριο ρόλο στην ήττα του 2019 και στην διπλή συντριβή του 2023.

Αυτοί που έφυγαν μπορούν να φτιάξουν νέο κόμμα και να κατέλθουν στις ευρωεκλογές αλλά ποιο θα είναι το αποτύπωμά του στην κοινωνία;

Το ποσοστό του κόμματος αυτού, με βάση τις «παλιές ημέρες» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γύρω στο 3-4% και αυτά που πρεσβεύουν, τα καλύπτουν ήδη άλλα κόμματα που καλύπτουν τον χώρο όπως η Πλεύση Ελευθερίας, το ΚΚΕ κ.α.

Με λίγα λόγια δεν πρόκειται ούτε αυτό το ποσοστό να κερδίσουν.

Άλλωστε ακόμα και μεταξύ τους δεν έχουν μία κοινή πολιτική ατζέντα για να τραβήξουν τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο πολιτικό ακροατήριο.

Όταν το ξεκαθάρισμα τελειώσει (The raw deal που λένε και οι Αμερικανοί) τότε θα επιστρέψει και ο Αλέξης Τσίπρας φυσικά σε ένα άλλο πόστο.

Άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης χρειάζεται τα επικοινωνιακά χαρίσματα του πρώην πρωθυπουργού.

Ο συγκεκριμένος μπορεί να μεγαλώσει το κόμμα.

Έχει επαφές με τον επιχειρηματικό κόσμο και ο επιχειρηματικός κόσμος αρέσκεται να μιλάει μαζί του.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ξέρει να περνάει το πολιτικό μήνυμα που θέλουν να ακούσουν ετερόκλητες εκλογικές ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.