ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

GPO: Το ν/σ για τους ομοφυλόφιλους θα στοιχίσει στη ΝΔ – 7 στους 10 διαφωνούν στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους

Τι δείχνει στην πρόθεση ψήφου η έρευνα

GPO: Το ν/σ για τους ομοφυλόφιλους θα στοιχίσει στη ΝΔ – 7 στους 10 διαφωνούν στην υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση, της GPO για το Star ενόψει ευρωεκλογών.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της GPO εκτιμά πως η προώθηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση. Το 61,5% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 33,1% που αποκρίνεται «όχι» και «μάλλον όχι».

Πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

Στο ερώτημα για το κόμμα που είναι πιο πιθανόν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το σκηνικό παραμένει αμετάβλητο στην κορυφή: Η ΝΔ κυριαρχεί με 30,2%, ωστόσο γίνεται ντέρμπι για την δεύτερη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει 11,1% έναντι 10,9% του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορά της τάξης μόλις 0,2 ποσοστιαίων μονάδων.

Πώς κρίνουν οι πολίτες το κυβερνητικό έργο

Οι πολίτες σε ποσοστό 57,6% κρίνουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά το κυβερνητικό έργο.

Γάμος ομόφυλων, υιοθεσία, τεκνοθεσία

Το 49,1% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έναντι 48,3% που απαντούν ότι είναι κατά.

Εξάλλου σε ποσοστό 69,7% (σχεδόν 7 στους 10) διαφωνούν στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει και φτάνει κοντά στο 8 στους 10 (78,7%) στο ερώτημα αν είναι υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητέρας.

Ωστόσο, πάνω από έξι στους δέκα (ποσοστό 60,9%) αντιτίθεται στην πρόταση της Εκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του θέματος. Υπέρ, τάσσεται το 36,1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.