ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H εταιρεία της συμβούλου του πρωθυπουργού Ρ.Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη!

ΣΥΡΙΖΑ: «Όλως τυχαίως...»

H εταιρεία της συμβούλου του πρωθυπουργού Ρ.Πιτσίκα δεκαπλασίασε τα κέρδη της επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις με το σκάνδαλο της συμβούλου του πρωθυπουργού, Ρεβέκκας Πιτσίκα, καθώς η εταιρεία της όχι μόνο έλαβε απευθείας αναθέσεις, συνολικά άνω των 400.000 ευρώ, από τα ΕΛ.ΤΑ., την ΕΡΤ και τον ΑΔΜΗΕ αλλά δεκαπλασίασε κιόλας τα κέρδη της επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, το όλο θέμα είναι «πολύ πιο βαθύ από όσο μοιάζει».

Διότι η Ρ. Πιτσίκα επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, δεκαπλασίασε τα κέρδη μετά φόρων, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιευμένου ισολογισμού της!

Όπως μάλιστα επισημαίνει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρ. Πιτσίκα «‘καρφώνεται’, καθώς παραδέχεται ότι η εταιρία της δεκαπλασίασε τα κέρδη της μέσα σε έναν χρόνο».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Μάριο Κάτση: «Η κυρία Πιτσίκα όλο έκπληξη μας πληροφορεί με επικριτικό ύφος πως η εταιρία της, η People for Business, δραστηριοποιείται από το 2007, “με πολλές και σημαντικές διακρίσεις και βραβεία” και έχει “κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5.500.000 ευρώ”, ενώ όλο νόημα σημειώνει πως “έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές -και την τελευταία τριετία- ως εταιρία σε διαγωνισμούς για έργα του Δημοσίου, κάποιους τους έχουμε κερδίσει, κάποιους τους έχουμε χάσει”».

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει ο βουλευτής, «η ίδια η κυρία Πιτσίκα ομολογεί πως την τελευταία τριετία έχει τζιράρει 5.500.00 ευρώ, που όλως τυχαίως ταυτίζεται με την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος στο οποίο διατηρεί το μητρώο στελεχών». Κατόπιν τούτου ερωτά:

«Μπορεί να μας πει η κυρία Πιτσίκα ή κάποιος από την κυβέρνηση πώς γίνεται μέσα σε έναν χρόνο η εταιρία People for Business να δεκαπλασίασε τα κέρδη μετά φόρων, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της;»

«Φαίνεται, έπιασαν τόπο τα πήγαινε έλα στα υπουργεία και στις Α.Ε. του Δημοσίου» σχολιάζει δηκτικά ο Μ. Κάτσης, καλώντας ταυτόχρονα την ίδια να δημοσιοποιήσει «τι μέσο όρο κερδών είχε η εταιρία από το 2007 που συστήθηκε έως και το 2019 που βγήκε η Ν.Δ. του συνεργάτη της κ. Μητσοτάκη», ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρεβέκκα Πιτσίκα διορίστηκε από τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και την υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050» και με απόφαση του Ν. Δένδια, μέλος στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων.

Η ίδια σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για συκοφαντία, απαντώντας ως εξής:

«Από τα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα το 80% το αναλάβαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις, λόγω του μικρού ύψους των έργων».

Δηλαδή είναι φυσιολογικό ένα κυβερνητικό στέλεχος να κάνει «μπίζνες» με το χρήμα των φορολογουμένων σε όποιο ποσοστό…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.