ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ευρωεκλογές 2024: Η μεγάλη ώρα της Δεξιάς – Στο 25% οι δημοσκοπήσεις για ένα «καθαρό» δεξιό κόμμα με ηγέτη τύπου «Μελόνι» (upd)

Το Μαξίμου με την... αριστερή του ατζέντα εξόργισε τους ψηφοφόρους

Ευρωεκλογές 2024: Η μεγάλη ώρα της Δεξιάς – Στο 25% οι δημοσκοπήσεις για ένα «καθαρό» δεξιό κόμμα με ηγέτη τύπου «Μελόνι» (upd)

Η ΝΔ “πέφτει” από το 41% που έδινε τον “αέρα” στον Κ.Μητσοτάκη να νιώθει ότι δεν έχει αντίπαλο, στο 27% την ίδια στιγμή που η τεράστια αδιευκρίνιστη ψήφος που καταγράφεται δείχνει ότι η κοινωνία αναζητά να εκλέξει κάτι άλλο.

Κάτι το οποίο δεν το έχει βρει ακόμα, αλλά αν βρεθεί θα στραφεί σε αυτό. Και βέβαια επειδή το κοινωνικό ρεύμα είναι δεξιό, η μεγάλη ευκαιρία για τα δεξιά κόμματα ή τις δεξιές πολιτικές κινήσεις είναι τώρα.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι «σφαγμένα» στην κάλπη εκ των προτέρων.

Κόμματα διαμαρτυρίας του 12%, την στιγμή που όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα κόμμα αντίστοιχα με το κυβερνητικό της Μελόνι, ή το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν θα κέρδιζε άνετα 25% και στην χειρότερη περίπτωση θα συγκυβερνούσε.

Η Νέα Δημοκρατία πέφτει σε ποσοστά και ταυτόχρονα οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ανεπάρκειά της σε βασικούς τομείς όπως στην ακρίβεια, την υγεία και την εγκληματικότητα.

Αλλά δεν κερδίζει η αριστερά ή κεντροαεριστερά. Λόγω «λίγων» ηγετών ή λόγω κακού πολιτικού παρελθόντος. Η δεξιά «δεξαμενή» ψηφοφόρων «σκάει» από ψηφοφόρους, γιατί οι λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και των κρατών προέρχονται ακριβώς από αυτή την πολιτική παράταξη

Η τεκνοθεσία ανήλικων, ακόμα και ορφανών, παιδιών από τους ΛΟΑΤΚΙ, ο «γάμος», το μεταναστευτικό, η θετική στάση της κυβέρνησης στα μονοπώλια και των ολιγοπώλια των πολιτικών της φίλων που εκτοξεύει την ακρίβεια, και πολλά άλλα αποτελούν «κόκκινο πανί» για την κοινωνία.

Η αγροτική εξέγερση στην Ευρώπη είναι μόνο η αρχή. Η Δεξιά θα είναι πρώτο κόμμα σε τουλάχιστον 12 χώρες της ΕΕ με την Γερμανία να κάνει το μεγάλο άλμα και το AfD να φτάνει στην δεύτερη θέση, πίσω από το κατεστημένο χριστιανοδημοκρατικού κόμμα.

Την ίδια στιγμή η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Μάκη Βορίδη έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τους άλλους υφυπουργούς που πλέον θα εκφραστούν απελευθερωμένα.

Ήδη η Μαρία Κεφάλα, ο Σταύρος Κελέτσης και ο Γιάννης Μπούγας σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά να απέχουν, δηλαδή να πράξουν το ίδιο με τον Μάκη Βορίδη.

Από την στιγμή που το Μαξίμου αφήνει ανέγγιχτο τον Βορίδη, δεν μπορεί να πει τίποτε για τους υπόλοιπους.

Πολλοί από αυτούς είναι από την επαρχία και οι ψηφοφόροι τους δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα «νέα ήθη και έθιμα» που θέλει να εισαγάγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένες διαρροές λένε ότι η συμπεριφορά τους θα κριθεί συνολικά στον επόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, τουλάχιστον 40-50 βουλευτές θέλουν να καταψηφίσουν είτε να απέχουν ενώ ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος στην πραγματικότητα καθώς πολλοί που θα υπερψηφίσουν το ν/σ δεν είναι γιατί συμφωνούν αλλά επειδή φοβούνται πως θα αντιμετωπίσουν συνέπειες από την ηγεσία του κόμματος.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με κάποιους μητροπολίτες, σε κάποιες περιοχές θα έχει μεγάλη φθορά για τους κυβερνητικούς βουλευτές. Ήδη δημοσκοπήσεις σε περιοχές της Ελλάδας με έντονο θρησκευτικό στοιχείο δείχνουν μία τεράστια κάμψη ποσοστών.

Μπορεί η ΝΔ να θεωρείται η κυρίαρχη πολιτική δύναμη όμως η εμμονή της σε μία ατζέντα αριστερού περιεχομένου δημιουργεί άλλες δυναμικές την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται προ δυσάρεστων διεθνών εξελίξεων.

Παντού στην Ευρώπη ενισχύονται τα δεξιά κόμματα.

Στην Ελλάδα αντίθετα, η κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική που είναι πιο πιθανό να στείλει μέρος των δεξιών ψηφοφόρων της στα δεξιά κόμματα.

Και όλα αυτά ενώ η ακρίβεια δεν υποχωρεί και η κυβέρνηση σκέφτεται εκ νέου νέα μέτρα παροχών.

Ήδη η αύξηση στο επίδομα γέννας που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ήταν μία κίνηση για να εξιλεωθεί η κυβέρνηση που δεν σταμάτησε την αύξηση της τάξης του 200% στο βρεφικό γάλα μέσα στο 2023!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με λίγα λόγια οι ευρωεκλογές δεν θα είναι τόσο εύκολες για τη Νέα Δημοκρατία καθώς από μόνη της έδωσε κίνητρα στους ψηφοφόρους της να δώσουν την ψήφο τους σε άλλα κόμματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.