ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Άκης Τσελέντης για παρέμβαση εισαγγελέα: «Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστεύει ότι θα… αδειάσει από το νερό το Αιγαίο»!

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Ο.Τσορμπατζόγλου παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πρωταπριλιάτικη φάρσα με το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Άκης Τσελέντης για παρέμβαση εισαγγελέα: «Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστεύει ότι θα… αδειάσει από το νερό το Αιγαίο»!

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, προχώρησε σε νέα καυστική ανάρτηση μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,

Συγκεκριμένα είπε: «Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητα!».

Ενώ η ανάρτησή του έγινε ακόμα πιο αιχμηρή καθώς αναφέρει ότι «Ούτε γνωρίζω βέβαια καμία χώρα όπου αφήνουν ελεύθερο ένα προπονητή που βίασε 36 παιδιά και είχε φάει 401 χρόνια φυλακή».

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε για να διαπιστωθεί, εάν η δημοσίευσή του Άκη Τσελέντη την πρωταπριλιά για το ηφαίστειο της Σαντορίνης αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων και ως εκ τούτου ποινικό αδίκημα με βάση το αρ. 191 του Ποινικού Κώδικα.

Αφού έγινε γνωστή η παρέμβαση του εισαγγελέα ο κ. Τσελέντης προχώρησε σε νέα ανάρτηση:

«Ελπίζω να μην αληθεύει … “Διώκουν” εμένα για ένα πρωταπριλιάτικο αστείο. Τον άνθρωπο που επανειλημμένα έχει διαψεύσει δημόσια εκτιμήσεις για δήθεν επερχόμενους καταστροφικούς σεισμούς από μερικούς συναδέλφους πχ 8,5R !! στο θαλάσσιο χώρο κοντά στη Κρήτη , 7R στη Θήβα πριν 1 χρόνο και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις με σκοπό να εφησυχάσω τους πολίτες.

Ξεχνούν ότι κάποιοι μετά τις τραγικές εικόνες από τον σεισμό της Τουρκίας που έμπαιναν στα σπίτια μας από τα ΜΜΕ, εκμεταλλευόμενοι το πανικό του κόσμου, μίλαγαν για καταστροφικούς σεισμούς στην Ελλάδα για το 1 λεπτό δημοσιότητας στην TV…. Και πόσες φορές βγήκα δημόσια και το διέψευσα.

Τους ενόχλησε ένα προφανές πρωταπριλιάτικο αστείο που στο τέλος παρέπεμπα σε σύνδεσμο για το πως ξεκίνησε η παράδοση της πρωταπριλιάς ενώ υπήρχε και φωτογραφία του Πινόκιο!

Πόσο χαζός πρέπει να είναι κανείς να πιστέψει ότι υπάρχει μια τρύπα που διαπερνά τη Γη μέσω της οποίας θα αδειάσει το Αιγαίο και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητα! Ας έκαναν το κόπο να διαβάσουν τα χιλλιάδες σχόλια που μου ευχόταν καλη πρωταπριλιά. Δεν γνωρίζω καμμία περίπτωση στην ιστορία να διωχθεί κάποιος για πολύ ποιο πιστευτά και επικίνδυνα πρωταπριλιάτικα ψέματα.

Ούτε γνωρίζω βέβαια καμία χώρα όπου αφήνουν ελεύθερο ένα προπονητή που βίασε 36 παιδιά και είχε φάει 401 χρόνια φυλακή. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι αναρτήσεις μου ενοχλούν κάποιους και προσπαθούν με ψεύδη να επηρεάσουν τον κ Εισαγγελέα ο οποίος δικαιολογημένα δεν γνωρίζει το αντικείμενο της Σεισμολογίας. Διαφήμιση μου κάνουν ας μη το συνεχίσουν» ανέφερε ο σεισμολόγος.

Να υπενθυμιστεί πως ο Άκης Τσελέντης, την Παρασκευή στις 23:50 (λίγα λεπτά πριν την 1 Απριλίου) ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook κείμενο με το οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μεγάλη πιθανότητα (30%) να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο της… Ιαπωνίας Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως στο τέλος της ανάρτησης ο κ. Τσελέντης είχε link που παρέπεμπε σε ανάρτηση ιστοσελίδας σχετικά με την Πρωταπριλιά και για ποιο λόγο λέμε ψέματα αλλά και μια φωτογραφία του… Πινόκιο.

tselentis

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.