ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ευρώπη των Εθνών, επέστρεψε!

Κράτος μυστικών υπηρεσιών: Η διοίκηση της ΕΥΠ αρνείται να εκτελέσει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επικαλούμενη «εθνικούς λόγους»

«Δεν μπορούμε να σας πούμε» ήταν η απάντησή της στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη

Κράτος μυστικών υπηρεσιών: Η διοίκηση της ΕΥΠ αρνείται να εκτελέσει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου επικαλούμενη «εθνικούς λόγους»

Η διοίκηση της ΕΥΠ δεν αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, αρνούμενη να εφαρμόσει την σαφέστατη απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ) που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Μητσοτάκη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι… νόμος και όμως δεν εκτελούνται!

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έλαβε τα τελευταία εικοσιτετράωρα την απάντηση της ΕΥΠ επί του αιτήματος για ενημέρωση αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Κατά το ρεπορτάζ εφημερίδας η επιστολή της διοίκησης της ΕΥΠ στάλθηκε στην ΑΔΑΕ ήδη από την περασμένη Παρασκευή ωστόσο κατά την εξέταση της από την ανεξάρτητη Αρχή αποκαλύφθηκε ότι «η ΕΥΠ δεν παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», επαναλαμβάνοντας ότι ήταν λόγοι εθνικής ασφάλειας!

Οι απαντητικές επιστολές ήρθαν σε συνέχεια ερωτήματος που απηύθυνε η ΑΔΑΕ στη διοίκηση της ΕΥΠ και τον εποπτεύοντα εισαγγελέα, ζητώντας να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του «φακέλου Ανδρουλάκη» κατ΄εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αποκαλύψει ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο Χρήστος Ράμμος ανέφερε επίσης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής πως αγνοείται το έγχαρτο υλικό με όλες τις σημειώσεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τότε, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ είχε καταγγείλει για άρνηση συνεργασίας από την ΕΥΠ και το σημερινό διοικητή της Υπηρεσίας Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Ανέφερε ότι ζήτησε το φάκελο, αλλά δεν του τον έδωσαν, ενώ δεν του απάντησαν αν έχει καταστραφεί ή όχι, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να μην γνωρίζει τι έχει συμβεί με τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΥΠ προκειμένου να μην απαντήσει επικαλέστηκε όχι μόνο λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά καθώς και ότι κάτι τέτοιο θα έθετε μεταξύ άλλων σε κίνδυνο τις σχέσεις της με ομόλογες υπηρεσίες του εξωτερικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.