ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Γερμανία μείωσε τον φόρο καυσίμων και έπεσαν οι τιμές: Εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση

«Δεν τον μειώνουμε γιατί δεν μπορούμε να ελέγχουμε κάθε μέρα 20.000 βενζινάδικα»

Η Γερμανία μείωσε τον φόρο καυσίμων και έπεσαν οι τιμές: Εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση

Εκτεθειμένη είναι η ελληνική κυβέρνηση από την πτώση που καταγράφουν οι τιμές στα καύσιμα στην Γερμανία μετά την απόφαση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών  να μειώσει τον φόρο καυσίμων.

Έτσι λοιπόν στην πλούσια Γερμανία μείωσαν τον φόρο στα καύσιμα, κάτι που θα ισχύει για όλους και θα επωφεληθούν όλοι αντίθετα με την Ελλάδα όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση θα επωφεληθούν οι… τουρίστες και οι… πλούσιοι.

Το Βερολίνο προχώρησε στην μείωση αυτή για το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου.

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου το κόστος καυσίμων στα πρατήρια βενζίνης μειώθηκε αισθητά: κατά περίπου 30 λεπτά το λίτρο ντίζελ και κατά 14 λεπτά το λίτρο βενζίνης. Σήμερα, παρά την μικρή άνοδο στις τιμές στα πρατήρια, η βενζίνη βρίσκεται κατά μέσα όρο στα 1,88 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,94 όπως αναφέρει η DW.

Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι Ελληνες, δήλωσε προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ αναφορικά με τον φόρο στα καύσιμα υπογράμμισε ότι αν μειωνόταν, δεν είναι βέβαιο ότι αυτή η μείωση θα έφθανε στον καταναλωτή.

Ομολόγησε δηλασή πως δεν μπορεί να ελέγξει τους κερδοσκόπους.

Φαίνεται όμως πως στην Γερμανία η μείωση φτάνει στον καταναλωτή.

Μετά για να δικαιολογήσει τον υψηλό φόρο στα καύσιμα είπε τα εξής:

«Κληρονομήσαμε υψηλό φόρο στα καύσιμα, αλλά έχουμε και το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη. Αυξήσαμε το έλλειμμα φέτος και όλα αυτά είναι δανεικά. Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά. Και το εξαντλούμε, αλλά δεν πρέπει να υπερβούμε ένα σημείο γιατί μετά  θα έχουμε πρόβλημα στις αγορές», είπε και πρόσθεσε: «Για να μειωθεί ο φόρος πρέπει να βάλουμε δανεικά. Και για να βάλουμε δανεικά, κάποιος πρέπει να μας δανείσει», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είστε βέβαιοι ότι αν μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, θα δουν οι καταναλωτές στο βενζινάδικο αυτή τη μείωση;», αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν 10.000-20.000 βενζινάδικα στη χώρα και δεν είναι εύκολο να ελέγχονται κάθε μέρα.

«Όταν μειώνεται ένας φόρος δεν ξέρεις αν το 100% θα φτάσει στον καταναλωτή», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι η όποια κρατική βοήθεια να πηγαίνει κατευθείαν στο πορτοφόλι του φορολογούμενου

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «αν μειώσουμε τον ΦΠΑ – ειδικά το καλοκαίρι – θα επωφεληθούν οι τουρίστες όχι οι Ελληνες».

«Αν μειώσουμε τον ΦΠΑ, σημαίνει ότι θα δώσουμε λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου, που θα μπορούσαμε να τα δώσουμε σε ένα ευάλωτο νοικοκυριό, για να πληρώσει λιγότερα ο τουρίστας, σε μια χρονιά που ο τουρισμός είναι φουλ».

Μόνο που μαζί με τον τουρίστα πληρώνει και ο Έλληνας ανεξάρτητα αν έχει ή δεν έχει λεφτά για να τα βγάλει πέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.