
Η Ιταλία «εξαφανίζεται» όπως ακριβώς και η Ελλάδα αφού οι άνθρωποι δεν γεννούν πλέον.
Το ποσοστό γεννήσεων στην Ιταλία έχει μειωθεί στο ιστορικό χαμηλό των 1,13 παιδιών ανά γυναίκα, με μόνο 370.000 μωρά να γεννιούνται πέρυσι, το χαμηλότερο από το 1861.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτή η μείωση επιδεινώνεται και δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης, δημιουργώντας μια σοβαρή πρόκληση για τον μελλοντικό πληθυσμό της Ιταλίας.
Italy is disappearing https://t.co/qrmODieZhS
— Elon Musk (@elonmusk) November 12, 2025
Στην Ελλάδα αντιστοίχως οι γεννήσεις είναι 1,4 παιδιά ανά γυναίκα.
Πολύ χαμηλός ρυθμός γεννήσεων, αλλά απλά βρέθηκε μία χώρα που να είναι σε μεγαλύτερο «χάλι» από εμάς.
Δεν είναι για να χαιρόμαστε. Η Ελλάδα έχει και αυτή πρόβλημα επιβίωσης.
Και αν υποθέσουμε ότι οι Ιταλοί κατάγονται κυρίως από τους Ρωμαίους, τους αρχαίους Έλληνες της «Μεγάλης Ελλάδας» και τους Ετρούσκους, είναι και αυτοί ένας αρχαίος λαός όπως οι Έλληνες.
Δύο αρχαία έθνη δηλαδή κινδυνεύουν με θάνατο και κάτι πρέπει να αλλάξει… χθες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.