ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η κυβέρνηση απεγνωσμένα θέλει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα μετά την ψήφιση του εκτρωματικού ν/σ για τους ΛΟΑΤΚΙ+

Πιστεύουν στο Μαξίμου ότι η κοινωνία θα «ξεχάσει» τα πάντα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα - Κάνουν λάθος

Η κυβέρνηση απεγνωσμένα θέλει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα μετά την ψήφιση του εκτρωματικού ν/σ για τους ΛΟΑΤΚΙ+

Μετά την υπερψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου για τους ΛΟΑΤΚΙ+, με βάση το οποίο θα τους παραδίδονται ανήλικα παιδιά, η κυβέρνηση θέλοντας να αποφύγει τον «σκόπελο» των 52 βουλευτών της ΝΔ που είτε καταψήφισαν, είτε απείχαν, θέλει να αλλάξει επειγόντως την πολιτική ατζέντα, για να μην «τραφεί» άλλο το συλλογικό ασυνείδητο των εξοργισμένων ψηφοφόρων της.

Για το λόγο αυτό θα στραφεί άμεσα στην ψήφιση των δύο επόμενων νομοσχεδίων που είναι θετικής απήχησης για την κοινωνία, δηλαδή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.

Ο νόμος για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπκών πανεπιστημίων βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση η οποία λήγει αύριο, γεγονός που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα πάρει τον δρόμο για τις επιτροπές της Βουλής πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες.

Εστιάζει στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών για πολλά εγκλήματα.

Η κυβέρνηση, όπως και η κάθε κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως λειτουργεί η ψυχολογία των μαζών. Όταν κάτι αρνητικό συνεχίζει να παραμένει στην επικαιρότητα, τότε γίνεται μία στέρεη πραγματικότητα.

Μόνο που στην κυβέρνηση διαπράττουν ένα μεγάλο σφάλμα.

Τα δύο αυτά νομοσχέδια ναι μεν είναι θετικά αλλά επί της ουσίας κατοχυρώνουν πράγματα αυτονόητα που έπρεπε να υπάρχουν δεκαετίες πριν για την εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής κοινωνίας και για την αύξηση των δυνατοτήτων της να παράξει πλούτο.

Αντίθετα, το νομοσχέδιο το οποίο ψήφισε προχθές όχι μόνο δεν είναι αυτονόητο, όχι μόνο πρόκειται για έναν παραλογισμό, αλλά είχε και απέναντι του την ελληνική κοινωνία ή τουλάχιστον την συντριπτική πλειοψηφία της.

Είναι η πρώτη φορά που μία κυβέρνηση περνάει ένα νομοσχέδιο με το έτσι θέλω παρά το γεγονός ότι γνώριζε μέσω δημοσκοπήσεων ότι η κοινωνία η οποία και την εξέλεξε είναι ενάντια σε αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεπώς, στην κυβέρνηση μπορεί να νομίζουν ότι επικοινωνιακά ελληνική κοινωνία θα τεθεί εκ νέου σε κατάσταση ύπνου λόγω των… μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί τα αποτελέσματα της προχθεσινής ψηφοφορίας θα την επηρεάζουν και θα την προκαλούν από εδώ και στο εξής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.