ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η κυβέρνηση λέει ότι ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά οι τιμές των προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται

Σε απελπισία οι Έλληνες πολίτες

Η κυβέρνηση λέει ότι ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά οι τιμές των προϊόντων συνεχίζουν να αυξάνονται

H κυβέρνηση λέει πως ο πληθωρισμός μειώνεται αλλά αυτό δεν φαίνεται στις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων.

Βασικά δεν υπάρχει τίποτε που να μην ακριβαίνει με ρυθμούς απελπιστικούς για τον μέσο Έλληνα πολίτη.

Χωρίς «φρένο» συνεχίζονται οι ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, με νέες μεγάλες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και είδη ανάγκης να αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Τα μέτρα τύπου «καλάθια του νοικοκυριού» και «market pass» είναι ένα πολύ μικρό ανάχωμα στο «τσουνάμι» που έρχεται, με τους καταναλωτές να κόβουν τις δαπάνες τους σε προϊόντα… «πολυτελείας» και επιδίδονται σε «σαφάρι» προσφορών στα σούπερ μάρκετ.

 Την ίδια στιγμή, τα σημερινά στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν άνοδο του πληθωρισμού σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,6%, κάτι που δείχνει την παραμονή της ακρίβειας στα προϊόντα, παρά την ελαφρά μείωσή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ, 7 στους 10 προμηθευτές αναμένονται το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε αυξήσεις που αγγίζουν ακόμα και το 20%.

Τα προϊόντα που αναμένονται να εκτοξευτούν το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logiustics Νεκτάριος Κανακαράκης στο Ράδιο Κρήτη, είναι τα αναψυκτικά τα οποία θα αυξηθούν κατά 7% περίπου, οι μπύρες που θα έχουν μία αύξηση της τάξεως του 3-6% και τα κρασιά στα οποία θα γίνει ανατίμηση 3 με 4%. Από τη λίστα των προϊόντων δεν λείπουν και τα καθαριστικά που αναμένεται να ανατιμηθούν κατά 3%, το επόμενο διάστημα.

Αυτό που πολύ πιθανό να είναι ακριβότερο είναι το κρέας που αποτελεί το βασικό συστατικό του πασχαλινού τραπεζιού και το οποίο, όπως εκτίμησε ο κ. Κανακαράκης, θα είναι ακριβότερο κατά 10%. Ακριβότερο όμως κατά 10 με 12% θα πωλείται και το τσουρέκι λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή των πρώτων υλών.

Την ώρα που οι καταναλωτές περιόρισαν τα έξοδά τους ακόμα και στα… σαμπουάν, όπως ανέφερε ο κ. Κανακαράκης, ο τζίρος των σούπερ μάρκετ οδηγήθηκε σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της NielsenIQ για αύξηση 5,3% των πωλήσεων των ταχυκίνητων κατηγοριών, τότε ο συνολικός τζίρος των σούπερ μάρκετ θα ξεπεράσει για το 2023 τα 14,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση 750 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2022 και είναι μεγαλύτερη που έχει καταγραφή στον κλάδο τα τελευταία 19 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη τις πρώτες 10 εβδομάδες του νέου έτους ο τζίρος στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων αυξήθηκε 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, με τη NielsenIQ να εκτιμά ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού από το δεύτερο εξάμηνο, ενώ δεν θα επηρεαστεί ο όγκος πωλήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.