Αυτό με την Λιβύη που πήρε όλη την ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κλπ. μέχρι την Κρήτη, να το προσέξουμε. Νομίζω ακολουθεί και η ίδια η Κρήτη σε λίγο...

Η κυβέρνηση παραδίδει τα ΕΑΣ στους Τσέχους της CSG για τα επόμενα 25 χρόνια

Σε μία εποχή που η παραγωγή και πώληση πυρομαχικών είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα!

Η κυβέρνηση παραδίδει τα ΕΑΣ στους Τσέχους της CSG για τα επόμενα 25 χρόνια

Η κυβέρνηση δίνει στον Όμιλο CSG το εθνικό Πυριτιδοποιείο & Καλυκοποιείο (ΠΥΡΚΑΛ) τη στιγμή που διεθνώς έχει τριπλασιαστεί η τιμή των πυρομαχικών, μία κίνηση που προκαλεί πολλές απορίες.

Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν έσπευσε η κυβέρνηση να παραχωρήσει τα ΕΑΣ στους Τσέχους του Ομίλου CSG καθώς θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για την αύξηση της ροής των πυρομαχικών προς την Ουκρανία.

Ο Όμιλος έχει διπλασιάσει τα κέρδη του μόνο μέσα στο 2024.

Το 49,6% των πωλήσεων προήλθε από χώρες του ΝΑΤΟ και το 50,4% από μη-ΝΑΤΟ περιοχές, με κυριότερη την Ουκρανία, όπου τα έσοδα τετραπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 1,7 δισ. ευρώ.

Εδώ τίθεται και άλλο ζήτημα: Μέσω των ΕΑΣ οι Τσέχοι θα έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω του ReArm Europe.

Σημειώνεται ότι η CSG εκτός των πυρομαχικών παράγει και ραντάρ, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Patriot 4×4, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, εκτοξευτές ρουκετών σε σασί Tatra, κινητές γέφυρες, ανταλλακτικά, οπλικά συστήματα.

Το περίεργο είναι γιατί δεν επωφελείται η Ελλάδα και σε μία περίοδο μάλιστα όπου αναμένονται «χρυσές δουλειές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.