ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η ΝΔ «φλερτάρει» με το όριο του 30%: Που αποσκοπούν οι επιλογές Φ.Μπελέρη και Ε.Μελέτη για τις ευρωεκλογές

Το Μαξίμου παίζει τα τελευταία του «χαρτιά»

Η ΝΔ «φλερτάρει» με το όριο του 30%: Που αποσκοπούν οι επιλογές Φ.Μπελέρη και Ε.Μελέτη για τις ευρωεκλογές

Η Νέα Δημοκρατία «παίζει» πολύ κοντά στο όριο των 30% με βάση τις τελευταίες μετρήσεις.

Το κυριότερο πρόβλημα της είναι ότι έχει μεγάλες διαρροές προς τα δεξιά καθώς πολλοί παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι έχουν απογοητευτεί με τις επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και με το γεγονός ότι το μισό κυβερνητικό σχήμα αν όχι και περισσότερο αποτελείται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. και μάλιστα του σημιτικού χώρου, ο οποίος αποτελεί για αυτούς «κόκκινο πανί».

Αναζητούν τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση στον δεξιό χώρο και να σταματήσουν τις διαρροές κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξαν τον Φρέντι Μπέλερη να τοποθετηθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος καθώς με αυτόν οι μετρήσεις έδειχναν ότι μπορεί να υπάρξει κάποια συσπείρωση από το δεξιό «ακροατήριο»

Βέβαια το αν θα βγει Η επιλογή αυτή θα κριθεί εκ του αποτελέσματος στις 9 Ιουνίου.

Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να πετύχει ένα ανεκτό ποσοστό της τάξης του 30-32% και να αποφύγει το 29%, το οποίο θα παρουσιαστεί και θα είναι ως μία πολύ μεγάλη ήττα που μπορεί να δημιουργήσει αρνητική δυναμική για το κυβερνών κόμμα.

Πάντως, δεν αποδέχθηκαν την επιλογή Μπελέρη, όλοι μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου είχαν εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στην υποψηφιότητα Μπελέρη διότι θα θα υπάρξει κλιμάκωση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και θα έκλεινε ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Έντι Ράμα.

Φυσικά αυτά που ισχυρίζονται στερούνται λογικής καθώς οι ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι κάκιστες έτσι κι αλλιώς και μάλιστα με υπαιτιότητα του Έντι Ράμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης σκέφτηκε ότι δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο για να του επαναφέρει δεξιούς ψηφοφόρους.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθούν κάποια πράγματα και για την υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη.

Δεν έγινε τυχαία καθώς η παρουσιάστρια έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει επίδραση στον λεγόμενο απολιτίκ κόσμο, δηλαδή σε αυτόν που δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι σημαίνει Αριστερά και τι σημαίνει Δεξιά, παρά μόνο να του εξασφαλίζεται μία άνετη ζωή.

Με λίγα λόγια αυτό που προσπαθεί να ισορροπήσει ο Κ. Μητσοτάκης, είναι ένα σχήμα που να συλλέγει ψήφους από αυτούς που δεν έχουν πολιτική ταυτότητα και από αυτούς που αντιθέτως έχουν πολύ ισχυρή πολιτική ταυτότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.