ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ήττα της ΝΔ στις εκλογές σε αριθμούς και… ο Α.Μπέος – Ποιος είναι ο μοναδικός μεγάλος Δήμος που κέρδισε

Ήττα στους επτά από τους δέκα μεγάλους Δήμους και οι περιπτώσεις Βόλου-Πειραιά

Η ήττα της ΝΔ στις εκλογές σε αριθμούς και… ο Α.Μπέος – Ποιος είναι ο μοναδικός μεγάλος Δήμος που κέρδισε

Σε πανωλεθρία για τη Νέα Δημοκρατία εξελίχθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως ο β’ γύρος, καθώς μόνο ο ένας από τους δέκα μεγάλους Δήμους της Αθήνας «βάφτηκε» μπλε. 

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία με μοναδική εξαίρεση τον Θανάση Μαμάκο στη Λάρισα, δεν κατάφερε να δει «καθαρόαιμο» Νεοδημοκράτη να κερδίζει κάποιον από τους δέκα μεγαλύτερους σε πληθυσμό δήμους της χώρας.

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση του Βόλου και του Αχιλλέα Μπέου, ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε ανοιχτή συνεννόηση με το Μαξίμου και στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο όχι ανοιχτά. Άλλωστε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τον Κ.Μητσοτάκη να άρει τη στήριξή του προς το πρόσωπό του η απάντηση του Μαξίμου ήταν ότι ουδέποτε στηρίχθηκε.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ... Loading ...

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του Πειραιά, εκεί που κέρδισε ξανά ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ναι μεν στηρίχθηκε και από τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι Δήμοι που έχασε η ΝΔ 

Δήμος Αθηναίων

Μεγάλος νικητής, αλλά και η αδιαμφισβήτητη ανατροπή των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών, αναδείχθηκε ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 55,96%, ο οποίος είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον καθαρόαιμο Νεοδημοκράτη, Κώστα Μπακογιάννη που έλαβε 44,04%.

Δήμος Θεσσαλονίκης 

Ο γαλάζιος Κωνσταντίνος Ζέρβας (32,67%) έχασε από τον Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 67,33% και αναδείχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η υποψηφιότητα του ήταν ανεξάρτητη, ωστόσο στηρίχθηκε στον δεύτερο γύρο τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Δήμος Πατρέων

Τρίτη θητεία εξασφάλισε ο Κώστας Πελετίδης (56,69%) του ΚΚΕ απέναντι στον Νεοδημοκράτη, Κωνσταντίνο Σβόλη (43,31%).

Δήμος Ηρακλείου

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός (47,15%) αναδείχθηκε δήμαρχος Ηρακλείου, χωρίς να έχει κομματική υποστήριξη. Στη μάχη δεν συμμετείχε υποψήφιος με άμεση ή έμμεση σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Δήμος Περιστερίου

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης βγήκε με ποσοστό 77,98% για 6η φορά δήμαρχος Περιστερίου, χωρίς να έχει υποστήριξη από κανένα κόμμα.

Δήμος Ρόδου 

Στη Ρόδο δήμαρχος βγήκε ο Αλέξανδρος Βασίλειος Κολιάδης (57,96%), χωρίς να έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος, ενώ αντίπαλό του είχε τον Αντώνη Καμπουράκη (42,04%), ο οποίος προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Δήμος Ιωαννιτών 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νέος δήμαρχος εξελέγη ο Θωμάς Μπέγκας (52,26%), ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία κατέλαβαν την 5η (17,79%), την 6η (11,79%) και την 7η θέση (5,60%) στις εκλογές του πρώτου γύρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.