Η ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου «έπαιζε» με το κινητό της ενώ τα στρατεύματα παρήλαυναν μπροστά της! (φωτό)

Θεσσαλονίκη: Προφανώς πιο ενδιαφέροντα πράγματα είχε στο κινητό της από την επίδειξη της στρατιωτικής αρετής των Ελλήνων στην οποία ήταν το τιμώμενο πρόσωπο

Η ΠτΔ Α.Σακελλαροπούλου «έπαιζε» με το κινητό της ενώ τα στρατεύματα παρήλαυναν μπροστά της! (φωτό)

Έχει καταστεί σαφές ότι οι εθνικές και θρησκευτικές εορτές δεν είναι πράγματα που αρέσουν στην ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τελευταίο παράδειγμα, πριν από λίγο στην στρατιωτική παρέλαση, όπου ο κόσμος άφωνος έβλεπε την πρόεδρο καθισμένη στον προεδρικό θρόνο, να ασχολείται με το κινητό της…

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 45 του ελληνικού Συντάγματος «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Eνόπλων Δυνάμεων της Xώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Κυβέρνηση, όπως νόμος ορίζει. Aπονέμει επίσης τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σ’ αυτές, όπως νόμος ορίζει».

Συνεπώς ο ρόλος της ΠτΔ δεν είναι «διακοσμητικός» όπως η ίδια νομίζει και πρέπει να τον σέβεται όπως επίσης θα πρέπει να σέβεται τα εκατομμύρια Ελλήνων που έχυσαν το αίμα τους στο παρελθόν για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το Έθνος.

Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχει καταλάβει, στην παρέλαση, παρελαύνουν κυρίως οι πρόγονοι μέσω των επιγόνων.

Να πούμε επίσης πως υπήρχαν κι άλλα περιστατικά με την ΠτΔ αυτές τις ημέρες.

Είχαν προηγηθεί οι προσαγωγές δύο υγιειονομικών σε αναστολή, οι οποίες μάλιστα είναι και μητέρες, όταν ζήτησαν να μιλήσουν για λίγα δευτερόλεπτα στην πρόεδρο, κατά την προσέλευση της στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Παράπονο όμως υπάρχουν και από τον ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφθασε με καθυστέρηση μισής ώρας στην καθιερωμένη τελετή του ΑΠΘ το απόγευμα της 26/10.

Συγκεκριμένα, αντί στις 6.30 έφθασε στις 7 χωρίς να ζητήσει ούτε μία συγνώμη.

Στο παρελθόν ακόμα και βασιλείς ή πρωθυπουργοί προσέρχονταν στην πρυτανεία μισή ώρα πριν την έναρξη της τελετής.

Σημειώνεται επίσης ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Κύκλοι του γραφείου της κ. Σακελλαροπούλου ανέφεραν πως η παρουσία της δεν ήταν στο πρόγραμμα, επισυνάπτοντας μάλιστα και το σχετικό αρχείο.

Όμως, στο πρόγραμμα που είχε δώσει τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονταν κανονικά η παρουσία της στην εκδήλωση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόγραμμα της 27ης Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί αναμενόταν η άφιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης προκειμένου να ξεκινήσει η παρέλαση.

Η απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας από την καθιερωμένη τελετή στον Λευκό Πύργο σχολιάστηκε αφού η τελετή γίνεται πάντα με την παρουσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εκτός αν συντρέχουν άλλοι, σοβαροί λόγοι απουσίας.

Πάντως δεν πρέπει να φαίνονται παράξενα όλα αυτά καθώς θα θυμίσουμε ότι ένα μαξιλαράκι με το πρόσωπο της και την γάτα της έβαλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντί να βάλει την ελληνική σημαία!

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει βγάλει από το Προεδρικό Μέγαρο την ελληνική σημαία, έχει επιδείξει και απέχθεια απέναντι στην Ορθοδοξία και τον Εθνικό Ύμνο, ενώ αλησμόνητο θα μείνει το σταυροπόδι κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδος όπου συνοδευόταν από τον σύντροφο της.

Η ΠτΔ πέρσι τέτοια εποχή υποδέχθηκε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο και όλοι έμειναν άφωνοι με το μαξιλάρι με το πρόσωπό της και τη γάτα της στον καναπέ!

Διότι οι ξένοι ευτυχώς, είναι σοβαροί…

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

Η απουσία της σημαίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και το σταυροπόδι:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.