Τι άλλο θα διαπράξει ο Κ.Μητσοτάκης; – Χαρακτήρισε «πείραμα» την αρχαία ελληνική Δημοκρατία γιατί «οι σκλάβοι δεν είχαν δικαιώματα»

Αδιανόητες δηλώσεις

Τι άλλο θα διαπράξει ο Κ.Μητσοτάκης; – Χαρακτήρισε «πείραμα» την αρχαία ελληνική Δημοκρατία γιατί «οι σκλάβοι δεν είχαν δικαιώματα»

Κατά την ανοιχτή συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με συνομιλητή του τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους της The Washington Post,  στο Πανεπιστήμιο Georgetown University ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι που προκαλεί εντύπωση ότι δεν σχολιάστηκς και όλοι το άφησαν να περάσει απαρατήρητο.

Αναφερόμενος τόσο στη Δημοκρατία ανά τον κόσμο όσο και την Δημοκρατία στην Ελλάδα η οποία, αν και κράτησε 250 χρόνια, «αντιμετώπισε δυσκολίες», είπε πως «H Ελλάδα ήταν ένα πείραμα, γιατί ήταν μια δημοκρατία που δεν είχε να κάνει με τις σημερινές δημοκρατίες γιατί οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις»!

Τι να πούμε; Ότι για πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά χαρακτηρίστηκε η αρχαία ελληνική Δημοκρατία ως «πείραμα» γιατί «οι σκλάβοι δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις»;

Δηλαδή τι άλλο θα ακούσουμε από το Κυριάκο Μητσοτάκη;

Γιατί, σήμερα οι στερούμενοι πολίτες με δικαστική απόφαση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για αδικήματα που έχουν διαπράξει, μπορούν να συμμετάσχουν στις αποφάσεις;  Άρα κι εμείς πείραμα είμαστε.

Και ποια η διαφορά των δούλων του 6ου π.Χ. αιώνα με τους σημερινούς που χρωστάνε στις τράπεζες, στην ΔΕΗ, στο φυσικό αέριο και τους κάνουν πειραματόζωα με σκευάσματα που τα χαρακτηρίζουν εμβόλια, παρά την θέλησή τους;

Και τους στέλνουν εισαγγελέας ή και στην φυλακή αν δεν πληρώνουν ή δεν πειθαρχούν;

Τι απίστευτα λόγια είναι αυτά που υποβαθμίζουν την πρώτη Δημοκρατία της ιστορίας που τυχαίνει να είναι η ελληνική;

Ήταν «πείραμα» η αρχαία ελληνική Δημοκρατία και όχι η ανώτατη πολιτική και κοινωνική δημιουργία των προγόνων μας που καθόρισε την ιστορία των πολιτευμάτων και ενέπνευσε Βρετανούς και Γάλλους στην Ευρώπη για την ίδρυση των πρώτων σύγχρονων δημοκρατιών, έστω μέσω επαναστάσεων;

To ότι δεν έχει να κάνει με την «σημερινή δημοκρατία» εννοείται. Τότε τις αποφάσεις τις έπαιρναν οι πολίτες.

Σήμερα τις παίρνουν οι ολιγάρχες του Κ.Μητσοτάκη κι εν συνεχεία του τις ανακοινώνουν. Οι οποίοι ολιγάρχες τις περισσότερες φορές μεταφέρουν τις εντολές των Βρυξελλών.

Και η ρωμαϊκή δημοκρατία που στήθηκε στις αρχές της αθηναϊκής δημοκρατίας και αυτή πείραμα ήταν;

Μήπως θα μας πει ότι ήταν και… «πείραμα» των εξωγήινων η αθηναϊκή δημοκρατία;

Ακούει τι λέει; Το γνωρίζουμε ότι είναι σε γυάλα και δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία, αλλά ξέχασε και αυτά που του έμαθαν στο δημοτικό σχολείο; 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.