ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

K.Mητσοτάκης: «Οι νέες ταυτότητες δεν θα έχουν τσιπάκια» – Όμως ο Κ.Κυρανάκης είπε ότι θα έχουν αλλά όχι γεωεντοπισμού

Πολλές ασάφειες ως προς τον τρόπο λειτουργίας των νέων ταυτοτήτων

K.Mητσοτάκης: «Οι νέες ταυτότητες δεν θα έχουν τσιπάκια» – Όμως ο Κ.Κυρανάκης είπε ότι θα έχουν αλλά όχι γεωεντοπισμού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των νέων ταυτοτήτων λέγοντας ότι δεν θα έχουν τσιπάκια, ενώ μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα ο Κώστας Κυρανάκης είχε πει ότι δεν θα έχουν τσιπάκι γεωεντοπισμού, αλλά θα έχουν τσιπάκι όπως αυτό που έχουν οι τραπεζικές κάρτες για τα ΑΤΜ.

Ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν θα μιλήσω για τα fake news που διακινούν επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μειοψηφία. Ούτε τσιπάκια έχουν ούτε μικρόφωνα. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού. Ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλαιού τύπου γιατί σε λίγο δεν θα ισχύουν οπότε τζάμπα μπαίνουν στην ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη έχουν αναφέρει πως οι νέες ταυτότητες πρέπει να έχουν τσιπάκι.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης είχε πει πριν μερικές ημέρες σε ερώτηση για το αν οι νέες ταυτότητες πρέπει να έχουν τσιπάκι:

«Διότι αν θέλει ο πολίτης σε μία δημόσια υπηρεσία που υποστηρίζει την δυνατότητα να ταυτοποιηθεί περνώντας την κάρτα του, έτσι θα μπορεί να το κάνει. Δεν υπάρχει άλλη χώρα πλην της Ελλάδας και της Ιταλίας που υπάρχουν χάρτινες ταυτότητες». Άρα θα έχουν τσιπάκι.

Συνεπώς, ή ο πρωθυπουργός κάτι δεν είπε σωστά η κάτι έκανε λάθος το στέλεχος της κυβερνήσεως του, ο Κώστας Κυρανάκης.

Οι ασάφειες πάντα προκαλούν δυσπιστία σε μία ήδη δύσπιστη κοινωνία που έχει συνηθίσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις της να της λένε ψέματα.

Θα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση πως ανεξάρτητα αν αρέσει η άποψη μίας μειοψηφίας που θεωρεί πως η νέα ταυτότητα κρύβει κάτι πονηρό από πίσω της, οφείλουν να την σεβαστούν.

Και όχι να θυμούνται τους ανθρώπους αυτούς μόνο όταν προκηρύσσονται εκλογές.

Πάντως, δεκάδες πρόσωπα που έχουν βγει μπροστά για να υπερασπιστούν την επιλογή της κυβέρνησης, δεν λένε πως δεν θα υπάρξει ζήτημα παρακολούθησης για τους πολίτες αλλά προωθούν το αφήγημα «Άμα είσαι νόμιμος και καλός άνθρωπος τι σε νοιάζει αν σε παρακολουθούν; Έχεις τίποτε να κρύψεις;» όπως στην περίπτωση του Μητροπολίτη Δωδώνης.

Αφήγημα που προώθησε επίσης ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποιώντας την λεγόμενη αντίστροφη ψυχολογία.

Ο άλλοτε κατ’ εξοχήν πολέμιος των νέων ταυτοτήτων, υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τώρα που είναι κυβερνητικό στέλεχος… αποκήρυξε αυτά που έλεγε ενάντια στην επιβολή τους λίγο πριν από δέκα χρόνια, λέγοντας μάλιστα πως είναι περιττό να ανησυχούν οι πολίτες καθώς τα smartphones μαζί με την Google καταγράφουν ότι λένε και τους παρακολουθούν!

Δηλαδή με λίγα λόγια ο υπουργός λέει, «Αφού σε παρακολουθούν που σε παρακολουθούν, τι σε νοιάζει αν σε παρακολουθήσουν λίγο παραπάνω;»
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.