ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Κ.Μητσοτάκης προς Σκόπια: «Όταν τραβάτε το σκοινί να είστε έτοιμοι και να σπάσει» – Προειδοποίηση ή προεκλογικό «πυροτέχνημα»;

Οι τελευταίες προσπάθειες να «συγκινηθεί» το δεξιό εκλογικό «ακροατήριο» πριν τις Ευρωεκλογές

Κ.Μητσοτάκης προς Σκόπια: «Όταν τραβάτε το σκοινί να είστε έτοιμοι και να σπάσει» – Προειδοποίηση ή προεκλογικό «πυροτέχνημα»;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην πρόεδρο των Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και στον εντολόδοχο πρωθυπουργό Κρίστιαν Μίτσκοσκι προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα διακόψει την ενταξιακή πορεία της χώρας στην ΕΕ, εάν συνεχίσουν να παραβιάζουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και συνέχισε:

«Και αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη. Και ο συγκεκριμένος δρόμος περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

Ο πρωθυπουργός όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να δημιουργήσουν τις τελευταίες ημέρες μία εικόνα «σκληρών» πολιτικών που θα λάβουν δραστικά μέτρα κατά των Σκοπίων εάν οι ηγέτες του συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία».

Μάλλον όμως δεν πρόκειται για αληθινή πρόθεση αλλά για προεκλογικό τρικ καθώς θέλουν να κινητοποιήσουν το δεξιό εκλογικό ακροατήριο ενόψει των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν σε λίγες μέρες.

Γιατί αν είχαν τέτοια πρόθεση θα είχαν τηρήσει και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, με τις οποίες κέρδισαν τις εκλογές του 2019, όταν δεσμεύτηκαν ότι θα ακύρωναν την εθνοκτόνα Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρέδωσε τα ιστορικά και κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπου ισχυρίστηκε πλέον δεν υπάρχουν προκλήσεις τα τελευταία δύο χρόνια και υπάρχουν μόνο συζητήσεις!

Μόνο που ο πρωθυπουργός δεν εξηγεί στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συζητάει με τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Γιατί στις συζητήσεις υπάρχουν μόνο οι τουρκικές απαιτήσεις. Άρα αυτές διεξάγονται με βάση την τουρκική ατζέντα.

«Είχα πει πριν από δύο χρόνια ότι σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις. Και σε αυτόν τον δρόμο έχει προσέλθει τώρα και ο κ. Ερντογάν.

Λύση – πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Και επειδή σε Ελλάδα και Τουρκία κάποιοι τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους Τούρκους επισκέπτες.

Δείτε επίσης τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο. Αντιπαράθεση ή προσπάθεια συνύπαρξης με τον γείτονάς μας όταν λίγο πιο κάτω η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος;» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.