Κ.Πιερρακάκης: Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας από τις 27 Ιουλίου

«Η ταυτότητά μας είναι οι κωδικοί μας, το username και το password μας για να μπαίνουμε σε υπηρεσίες»

Κ.Πιερρακάκης: Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας από τις 27 Ιουλίου

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης έρχονται στο κινητό μας τηλέφωνο από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου.

«Ο προγραμματισμός είναι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου. Σε έναν μήνα θα έχουμε ηλεκτρονικά ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο», εξήγησε στο «2ο ΟΤ FORUM».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο «είναι αυτό το οποίο έχουμε πει εξαρχής: να έρθει η ταυτότητα όπως είχε έρθει ήδη για το πιστοποιητικό του COVID, σας θυμίζω τα Χριστούγεννα, και πλέον να γίνει με ένα πιο αισθητικά άρτιο τρόπο για όλες τις χρήσεις, εθνικά».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ακόμη ότι «αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το νομοθετήσουμε εθνικά. Η διαφορά των διαβατηρίων είναι ότι συνιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα και άρα απαιτούν διμερείς συμφωνίες. Εμείς λοιπόν αρχικά διεκπεραιώνουμε το εθνικό κομμάτι. Το εθνικό κομμάτι είναι ότι περνάμε τη ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό. Αυτό θα γίνει τέλη Ιουλίου θα έρθει και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνέχισε, λέγοντας ότι «η ταυτότητα πλέον έχει μεταβληθεί. Η ταυτότητά μας είναι οι κωδικοί μας, το username και το password μας για να μπαίνουμε σε υπηρεσίες. Η ταυτότητα είναι μία υπηρεσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.