Τέλος ακόμα και στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος από τον Απρίλιο! – «Στραγγίζουν» τους πολίτες!

Τι δήλωσε... άνετος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τέλος ακόμα και στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος από τον Απρίλιο! – «Στραγγίζουν» τους πολίτες!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν επιδοτήσεις για το ρεύμα από τον Απρίλιο, άφησε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αφού όπως δήλωσε σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος «θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο».

Ειδικότερα, ως δικαιολογία σε αυτή την απόφαση προέβαλλε την τόνωση του ανταγωνισμού και την υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, που οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών κοντά στο «στόχο» (15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα) που έθεσε η κυβέρνηση μέσω των πενιχρών επιδοτήσεων που δίνονται τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η δήλωση γίνεται τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες ζουν, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΓΣΕΕ, υπό το καθεστώς φτώχειας αφού έχουν κάνει περικοπές ακόμα και στα βασικά.

“Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο. Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανήγγειλε παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες για την αναβάθμιση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

“Ο ευρωπαϊκός νότος και η χώρα μας έχουν πλεονέκτημα στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Παράλληλα, είναι η πύλη εισόδου της ενέργειας από την Αφρική. Για να έχει η ΕΕ ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές, θα πρέπει η Ευρώπη να στηρίξει την αναβάθμιση των διασυνδέσεων”, επεσήμανε ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στην παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.